2009. november 30.Kiss Gyöngyvér
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Civil Licit - egyedülálló árverés az esélyegyenlőségért

2009. december 3-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban kerül megrendezésre a Civil Licit esélyegyenlőségi árverés, amelyen 15 szervezet 15 szolgáltatására licitálhatnak a cégek, vállalatok vezetői, képviselői. A kikiáltásra kerülő civil szervezetek szolgáltatásait ismert személyiségek viszik licitre, ezzel is hozzájárulva az esemény nagy médiavisszhangjához.

"Miért megdöbbentő az, ha egy közfeladatot ellátó szervezet ki tudja szolgálni azokat az ügyfeleit is, akik jelbeszédet használnak? Hogyan fogják tolerálni a munkahelyemen, ha otthon kell maradnom a beteg kisgyerekemmel? Mennyi ideig tart tökéletesen megszokni egy mozgássérült kolléga jelenlétét, megérteni a szempontjait, igényeit? Vajon több leszek-e azáltal, ha bepillantást nyerek egy roma asszony munkavállalási nehézségeibe?"

Ilyen és ehhez hasonló, az esélyegyenlőség mindennapi kihívásait és megnyilvánulásait feszegető kérdések hozták létre a Civil Licit esélyegyenlőségi árverést, amely nem más, mint egy hagyományos aukció formájába öntött párbeszéd civil szervezetek és a vállalkozói szféra között.

Az aukción licitálásra kerülő szolgáltatások elsősorban négy fő területre összpontosulnak, így a családbarát munkahely kialakítására, a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének megteremtésére és munkához juttatására, a hátrányos helyzetű és roma esélyegyenlőség kérdésére, illetve egyéb diszkriminációval sújtott társadalmi csoportok segítésére. A civilek pályaműveire magyarországi vállalatok vezetői licitálhatnak majd.

A Licitnek különleges helyszín, az Uránia Nemzeti Filmszínház ad majd otthont. Ennek oka, hogy a szervezők az idei évben egy rendhagyó hétvégi mini esélyegyenlőségi filmfesztivállal színesítik a programot, melynek során olyan kis- és nagyjátékfilmek, dokumentumfilmek kerülnek vetítésre, amelyek vagy témavilágukon, vagy alkotóikon, vagy éppen a bennük szereplőkön keresztül mutatják be a közönség számára az egyenlő bánásmód megteremtése kapcsán előkerülő problémákat, élethelyzeteket.

A rendezvény házigazdái Winkler Nóra és Till Attila lesznek. A civil szervezetek szolgáltatásait Czutor Zoltán énekes, valamint neves színészek, úgy mint Für Anikó, Fenyő Iván, Kulka János és Szabó Győző kiáltják ki.

A Civil Licitről további, bővebb információ a www.civillicit.hu oldalon olvasható.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei