2009. december 14.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat karácsonyi ajándéka

Az 1990 óta fennálló Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egész évben azon dolgozik, hogy a - bármilyen tekintetben - rászoruló gyermekek életét könnyebbé, szebbé varázsolja, s mindemellett jövőjüket is megalapozza. A szeretet ünnepének közeledtével a gyermekeknek még több varázslatra van szükségük és a Szolgálat ezúttal sem hagyja cserben őket.

Több programmal is készülnek ugyanis a legkisebbek számára, hogy az ünnepeket még szebbé tegyék. Céljuk megvalósításában idén sem maradtak egyedül, így több hazai cég is támogatta a programokat és természetesen a magánemberek számára is nyílik lehetőség arra, hogy segítsék a Szolgálat áldásos tevékenységét.

December 17-én rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jótékonysági karácsonyi estjét a budapesti Vígszínházban. Este hét órától a Marton László rendezésében készült "Játék a kastélyban" című színmű kerül bemutatásra, melynek főbb szerepeiben Benedek Miklós, Fesztbaum Béla, Lukács Sándor, Tahi Tóth László és Tornyi Ildikó lesznek láthatóak.

Az előadás emelt árú jegyeinek eladásából befolyt összeggel a nézők a Gyermekmentő Szolgálat munkáját segítik.

Két nappal később, azaz december 19-én a Magyar Állami Operaház szolgál majd helyszínül a tizenharmadik MKB Karácsonyi Gyermekgálához. Immár hagyomány, hogy az MKB Bank ezerkétszáz rossz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg vidéki településekről és a fővárosból a budapesti Operaházba, ahol Csajkovszkij "Diótörő" című mesebalettjével, valamint a gyermekek megvendégelésével és ajándékokkal teremt meghitt, karácsonyi hangulatot.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az ország minden részéről érkeznek nehéz körülmények között élő gyermekek és MKB-ösztöndíjasok a rendezvényre.

Szintén egy, a Fővárosi Önkormányzattal köttetett összefogásnak köszönhetően idén már tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a "Mindenki Karácsonya" elnevezésű, ajándékozással egybekötött karácsonyi program, amelyen háromszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő, főleg nagycsaládban nevelkedő gyermeket látnak vendégül.

A Szolgálat a rendezvényt a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a WestEnd City Center Millennium Udvarában, december 18-án 13 órától rendezi meg.

A gyermekeket az Aranyszamár Bábszínház "A póruljárt Krampuszok" című mesejátékkal szórakoztatja. Ezt követően Dobrev Klára, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke osztja ki az ajándékokat. A programok ideje alatt "Hópihék" és "Mikulások" arcfestéssel és édességgel kedveskednek a gyermekeknek.

A játékos műsor mellett a Gyermekmentő Szolgálat legjelentősebb és egyik legrégebbi támogatója, az OTP Bank karácsonyi ajándékcsomagjaival lepi meg a gyermekeket.

Két nap, amely semmi másról nem fog szólni, csak arról, hogy mosolyt csaljanak olyan gyermekek arcára, akiknek az év többi napján esetleg nincs túl sok okuk a nevetésre. Ajándékok, melyért cserébe az értük dolgozó emberek a lehető legnagyobb ajándékot kaphatják: egy őszinte gyermeki mosolyt!

***


Jótékonysági karácsony est
Helyszín: Vígszínház
Időpont: 2009. december 17., 19 óra

13. MKB Karácsonyi Gyermekgála
Helyszín: Magyar Állami Operaház
Időpont: 2009. december 19., 11 óra

"Mindenki Karácsonya"
Helyszín:WestEnd City Center
Időpont: 2009. december 18., 13 óra

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei