2010. február 18.Árvai Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tánchétvége Miskolcon a 10. Kocsonyafesztivál ideje alatt

Február 19. és 21. között, a miskolci Kocsonyafesztivál ideje alatt, a látogatók válogathatnak a jobbnál-jobb kortárs táncművészeti programok közül. A Miskolci Nemzeti Színházba ezúttal a Markó Iván által 1979-ben alapított Győri Balett látogat néhány előadás erejéig, továbbá az elszántabbak részt vehetnek egy 24 órás maratoni táncrendezvényen is.

A Miskolci Tánctagozat alkotói fontosnak tartják, hogy a közönség ne csak azokkal az előadásokkal találkozzon, amelyeket a ők hoznak létre. A kortárs táncművészet népszerűsítését és a közönségkapcsolatok építését szolgálják hosszú évek óta a saját táncprodukciók mellett a Tánchétvége Miskolcon rendezvénysorozat eseményei is. Ennek jegyében egy-egy Tánchétvégére a magyar táncművészet valamely legjelesebb alkotójának, társulatának több előadását hívják meg minden évben a Miskolci Nemzeti Színházba.

A Tánchétvége sorozat keretében 2006-ban a Közép-Európa Táncszínház, 2007-ben az Artus Goda Gábor Társulat, 2008-ban Bozsik Yvette Társulata, 2009-ben pedig Ladányi Andrea és társulata, a LA Dance Company járt Miskolcon.

Idén februárban, a 10. Kocsonyafesztivál, a vidék legnagyobb téli fesztiváljának idején a Győri Balettet látják vendégül. A világhírű együttes a harmincéves évfordulóra készített különleges esttel érkezik Miskolcra. Bemutatják Schubert egyik legnagyobb alkotását A halál és a lánykát, amelyre Robert North készített koreográfiát, majd a Rolling Stones zenéje, és az ördög színeibe öltözött, vérvörös ingben és fekete nadrágban megjelenő férfi gátlástalan csábítása tölti meg a színházat Christopher Bruce mozgásvilágát tükrözve a Kakas című előadásban. A Tóth Ilona emlékére '56 című produkció pedig a forradalom hőse előtt tiszteleg a Csarnokban.

Hogy a miskolci közönség a szokásos vendégjátékokhoz képest egy kicsit közelebbről is megismerkedhessen a társulattal, közönségtalálkozóra is várják az érdeklődőket, továbbá a Győri Balett három évtizedét bemutató fotókiállítás tekinthető meg március 4-ig a Nagyszínház emeleti társalgójában.

Mindemellett pedig minden tánckedvelőt szeretettel várnak 24 órás nonstop táncrendezvényükre, ami nem verseny, hanem a tánc szerelmeseinek szervezett baráti összejövetel, amolyan örömtánc. Így aztán mindenki viheti magával a kedvenc zenéjét, vagy éppen zenészét, de ha csak a táncparkett széléről szeretné nézni a táncosokat egy pohár ital társaságában, itt akár azt is megteheti.
***

A halál és a lányka - Kakas
A Győri Balett vendégjátéka
Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház, Nagyszínház
Időpont: 2010. február 19., 19.00.

Tóth Ilona emlékére ’56
A Győri Balett vendégjátéka
Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház, Csarnok
Időpont: 2010. február 20., 15.00. és 18.00.

24 órás nonstop tánc
Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház, Játékszín
Időpont: 2010. február 19. péntek este 18-tól másnap este 18 óráig.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei