2010. február 19.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Végtelen - Színház-kiállítás a Kiscelli Múzeum Romtemplomában

A nagysikerű Átjárók-projekt Gödör-labirintusából most templomfalak közé költözik az Élőkép Társulat és a Harmadik Hang Háza. Ezúttal mobilszobrokkal és helyszínspecifikus performanszokkal várnak minden nyitott szellemiségű érdeklődőt a Kiscelli Múzeum Romtemplomába.

A színház-kiállításként aposztrofált előadás, csakúgy, mint a legutóbbi, Gödör Klubban tartott Átjárók című, az Élőkép Társulat , a Harmadik Hang Háza és a MOME vizuális kommunikáció tanszék diákjainak közös produkciója.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem meghívott előadójaként Bársony Júlia rendszeresen tart kurzust az élő előadóművészet és a vizuális kommunikáció összefüggéseiről. A kurzuson zajló munka eredményeként született ez a mostani, kezdet és vég nélküli előadás, melynek első bemutatójára 2008 januárjában, a Gödör Klubban került sor.

A legendássá vált monumentális látványszínházi performansz azóta számos fesztiválra kapott meghívást, többek között a pannonhalmi Arcus Temporum és a debreceni Alternatív Színházi Szemle programjába is.

A kiállítás szerkezete nem lineáris, hanem sok szálon, párhuzamosan halad. Az élő installációk a térben egymástól függetlenül léteznek, a közönség annyi időt szán egy-egy részletre, amennyit szeretne. Szabadon sétálgathat a végtelen témakörében létrejött képzőművészeti alkotások között. A munkák olyan mobilszobrokként írhatóak le, amelyeknek részei maguk az alkotók is. A kiállítás darabjai képzőművészeti alkotásként szemlélhetőek, de miközben repetitív performanszként is működnek.

A Végtelen című sajátos kiállítás bátran ajánlható mindenkinek, aki szeret hosszan elidőzni különleges, gondolatokat generáló, nemegyszer meghökkentő művészeti alkotások mellett. A mostani, formabontó helyszín garantálja az egyedüli atmoszférát. Az eddigi munkák alapján látványos produkcióra és maradandó élményre számíthat minden látogató. Aki pedig lemarad a Budapesti előadásról, az március elején Pécsen is megtekintheti azt.

***


Végtelen - élő performansz kiállítás
Időpont: 2010. február 23.-24., 20.00-22.00 óra között.
Belépés: 21.00 óráig
Helyszín: Kiscelli Múzeum - Romtemplom (1037 Budapest, III. kerület, Kiscelli utca 108.)

Időpont: 2010. március 5.-6.
Helyszín: Pécs - Cella Septichora (7621 Pécs, Szent István tér)

A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció ajánlott a harmadikhang@gmail.com e-mail címen.

Alkotók: Bérczi Zsófia, Bolyácz Jeromos, Deák Emese, Harsay Gábor, Iván Kata, Laczkó Júlia, Halasi Dániel, Mindák Gergely, Szarka Fedor Guido, Kántor Kata
Technikai munkatársak: Gyenei Péter, Tesfay Áron
Produkciós asszisztens: Kovács Andrea
A rendező munkatársa: Bérczi Zsófia
Rendező: Bársony Júlia

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei