2010. március 9.Márkus Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Már csak egy hónap - és Budapesten a dinoszauruszok

A Séta a dinoszauruszokkal produkció közel egy hetet tölt Budapesten, már március 29-én, hétfőn megérkezik a 45 kamionból álló konvoj és megkezdődik az építés. 80 fő utazik a dinoszauruszokkal, ebből 60 ember csak a technikai dolgokért felel, mellettük 50 magyar fog segédkezni az építési munkálatokban.

Méreteikből adódóan vannak dinoszauruszok, amelyek "egyben" utaznak, de vannak olyanok is, amelyeket csak több részben tudnak egyik helyről a másikra költöztetni.

Az egy hét alatt nem csupán a színpadi részt, a dinoszauruszokat és a díszleteket építik, a helyszíneken több napig próbálnak, hogy az előadásokon minden tökéletesen menjen, a helyi viszonyoknak, esetleges méretkülönbségeknek megfelelően.

A show az aréna teljes földszinti részét színpadként használja, amire szükség is van, hiszen a legnagyobb dinoszaurusz 17 méter hosszú, és a nézők nem csupán megcsodálhatják, hanem végigkövethetik mindennapi tevékenységeit, láthatják hogyan élt, harcolt, evett vagy védelmezte kicsinyét.

A brachiosaurus 11 méteres magasságával a legfelső szinten helyet foglaló nézőkhöz is szó szerint testközelbe tud kerülni. Az óriási méretű és teljesen valósághű dinoszauruszok mellett említést érdemelnek a díszletek is. Hiszen segítségükkel a Földtörténet 3 nagy korszakának részleteit is megismerhetjük, a felszín és a növényzet változását, a virágok megjelenését. És nem is akárhogyan! Ettől a rendkívül látványos produkciótól talán nem meglepő módon, szó szerint a nézők szeme előtt bújnak ki a növények a földből és indulnak növekedésnek.

Az első ausztrál előadást közel 2 év tervezőmunka előzte meg, az alkotók több technikai újítást kifejezetten a showhoz kísérleteztek ki, a minél élethűbb megjelenítésért. Bár neves filmes és színpadi szakemberek dolgoztak az alkotógárdában, mégis folyamatosan olyan problémákkal kellett szembenézniük a tervezési időszakban, amivel korábban nem találkoztak. Hogyan mozgassanak egy 11 méter magas, több tonnás dinoszauruszt, hogy megtartsák az eredeti élőlény kecsességét? Hogyan lehet több ezer nézőnek egyforma élményt adó meteorit becsapódást produkálni a színpadon? Hogyan egye meg valóban a brachiosaurus a fák - akkoriban - több méteres leveleit?

Természetesen a bemutatóra minden nehézséget leküzdöttek, és azóta is ámulatban tartják a közönséget a világ minden pontján.

***


Séta a dinoszauruszokkal
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpontok:
2010. április 2. péntek, 19:00
2010. április 3. szombat, 11:00
2010. április 3. szombat, 15:00
2010. április 3. szombat, 19:00
2010. április 4. vasárnap, 11:00
2010. április 4. vasárnap, 15:00
Jegyárak: 4.900 Ft, 7.900 Ft, 10.300 Ft, 11.300 Ft, 13.400 Ft
További infó: www.livenation.hu és http://setaadinoszauruszokkal.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei