2010. március 21.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Glamour Women of the Year: férfiakkal tűzdelt rózsaszín valóság

2010. március 18-án második alkalommal rendezték meg Magyarországon a Glamour Women of the Year díjátadó gálát. Az év egyik legnagyobb, legcsillogóbb és legtöbb hazai hírességet felvonultató partiján kiderült, hogy a Glamour olvasóközönsége szerint kinek van a legszebb haja, ki a legjobb hazai divattervezőnő, a legjobb műsorvezető és a legsármosabb férfi.

Amerika és Anglia után Magyarországon tavaly rendezték meg először a Glamour Women of the Year díjátadó gálát, aminek nagy sikerét mutatja, hogy idén is átadták a legjobbaknak járó elismeréseket. 2010. március 18-án kiderült, hogy az olvasók szerint ki a legjobb divattervező, modell, műsorvezetőnő, színésznő, kinek van a legszebb haja és ki a legsármosabb férfi. Az Up Club pink szőnyegén a kategóriák jelöltjei mellett számos híresség végigsétált. Csillogó ruhák, sztárfodrászok hajkölteményei, színészek, a divatvilág legfontosabb szereplői, zenészek, énekesek és médiaszemélyiségek egyaránt megmutatták magukat. Az est házigazdája és hangulatteremtője idén is Rákóczi Feri volt.

Az év divattervezője

Jelölve volt a kategóriában Abodi Dóra, a legígéretesebb fiatal designer, Léber Barbara, az alkalmi és menyasszonyi ruhák királynője, Mojzes Dóra, az organikus formák és futurisztikus látvány megteremtője, Szegedi Kata, a meghökkentő formák tervezője, valamint Konsánszky Dóra, a nemzetközileg is elismert divattervező. A legjobb női divattervezőnek járó díjat a Glamour főszerkesztője, Maróy Krisztina adta át Konsánszky Dórának, aki Magyarország mellett Párizsban, Münchenben és Moszkvában is népszerű divattervező. Legutóbb januárban vett részt az amszterdami divathéten 2010/2011 őszi-téli kollekciójával.

Az év műsorvezetője

Hajdú Steve adhatta át a legjobb műsorvezetőnőnek járó díjat, aki nem lett más, mint a Szombat Esti Láz és a Reggeli műsorvezetője, Ördög Nóra. A bemutatkozó kisfilmben bájos barnaként megnevezett Nóra egy szegedi televíziónál kezdte pályáját, majd az RTL Klubhoz került gyakornokként. Az év műsorvezetője sem a képernyőn, sem az életben, sem a díjátadón nem okozott csalódást. Ruhája és a Hajas László által készített hajkölteménye minden résztvevőt elkápráztatott. Ördög Nóra mellett jelölték még a kategóriában az exmodell, televíziós műsorvezető, közgazdász Demcsák Zsuzsát, a legtermészetesebb híradósként megnevezett Várkonyi Andreát, Adát, a legvidámabb képernyőst és Lilut, a legstílusosabb anyukát. Demcsák Zsuzsa, akit tavaly a legjobban öltözött nő kategóriában jelöltek, nagy felelősségnek tartja azt, ha valakit megválasztanak az év nőjének. Véleménye szerint olyannak kell lennie, aki a "saját életén, munkásságán túlmutatóan tud valamit adni az embereknek". A Glamour-olvasók Ördög Nórát tüntették ki az elismeréssel, aki győzelmét egy csapatmunka eredményének tekinti. "Én azt gondolom, hogy az én győzelmem az a műsorok sikere, amikben dolgozom, hiszen általában ott lehet velem találkozni, és az, hogy én egy műsorban például mit viselek, az is egy csapatmunka eredménye. Náray Tamásnak, Hajas Lacinak mindenképpen nagyon sokat köszönhetek, és az összes kollégámnak, akikkel együtt érjük el ezeket a sikereket." - nyilatkozta a nyertes már díjjal a kezében.

Az év énekesnője

Nem hiányozhatott a díjátadóról a hazai zenevilág krémje, köztük a tavalyi kategóriagyőztes, és idén is jelölt Zséda sem. Az olvasók öt sokak által jól ismert énekesnő közül választhatták ki a szerintük legjobbat, Rúzsa Magdit, akinek az Irigy Hónaljmirigyből ismert Varga Győző adta át a Glamour-szobrot. A 2009 óta magyar állampolgár énekesnő, dalszerző, aki 2006-ban megnyerte a Megasztár 3. szériáját, maga mögé szorította az eleganciájáról híres tavalyi nyertest, Zsédenyi Adriennt, a szintén Megasztárból ismert Tóth Gabit, Király Lindát és Péterfy Borit.

Az év modellje

Sokak számára nagy meglepetés volt, amikor Lakatos Márk Ebergényi Rékát, a legtapasztaltabbnak mondott modellt hívta a színpadra, és neki adta át a díjat. A meglepetés oka az volt, hogy az előzetes találgatások a tavalyi győztes, Mihalik Enikő duplázását jósolták meg. Ebergényi Réka néhány órával a gála kezdete előtt érkezett Magyarországra, így személyesen tudta átvenni az év modelljének járó díjat. Ebergényi Réka és a legkeresettebb magyar modell, Mihalik Enikő mellett a modell kategóriában jelölték még Fórizs Adinát, Srej Zsófit és a legszebb hajú modellt, Gigit is.

A legszebb haj

Az esemény főszponzora, a Revalid által felajánlott díjat, ami a legszebb hajért járt, Horváth Éva vehette át, aki elmondása szerint nagyon vágyott az elismerésre. "Már voltam szépségkirálynő, és ez otthonról még hiányzik." - mondta el Horváth Éva a jelölteket bemutató videóban. Szép hajáért jelölve lett még a kategóriában Budai Zsuzsi, Laky Zsuzsi, Szekeres Nóra és a tavalyi nyertes, Dammak Jázmin is. A legszebb hajú műsorvezető elárulta titkát: tojáspakolás, olivaolajos pácolás, balzsamkúra és pakoláskúra. Akinek van ideje és energiája, megpróbálhatja utolérni a Magyarország legszebb hajával büszkélkedhető Horváth Évát.

Az év színésznője

Nagy Sándor, a Madách Színház színésze Oroszlán Szonjának adta át az év színésznője díjat. A filmvászonról és a színpadról is ismert színésznő reméli, hogy 2010-ben megnő a színházba járó emberek száma. Díjának átvételekor a szavazók mellett a Guccinak is köszönetet mondott. Szonja mellett jelölést kapott a Jászai Mari-díjas Balázsovits Edit, a közönségbarát Kovács Patrícia, a divatnak fűszert tekintő Pokorny Lia és az elsősorban Olaszországban színészkedő Osvárt Andrea is.

A legsármosabb férfi

Kovács Áron lett Magyarország legsármosabb férfija. Ha bárki meglepődne a választáson, csak meg kell hallgatni, vagy el kell olvasni, hogy Áron hogyan nyilatkozott a nőkről: "A szép nők világítanak, van körülöttük valami fény, amire az én fényérzékem, retinám általában reagálni szokott. Világítanak a nők. Ebben a fényben szoktam én néha megfürödni, ha szerencsém van." Ezek után senki nem csodálkozhat a Glamour olvasóinak választásán. Kovács Áron olyan férfiakat gyűrt le a versenyben, mint Kovács Ákos, Kiss Ádám, Bereczki Zoli és Gönci Gábor.

A hat kategória győzteseinek kihirdetése után Szily Nóra átadta az Őszintén díjat Lilunak, az év legőszintébb interjúalanyának, majd az Ariel Léber Barbarát tüntette ki a leginnovatívabb nőnek járó címmel. A díjkiosztó után Kapócs Zsóka és egy káprázatos hajshow szórakoztatta a vendégeket, majd megkezdődött a hajnalig tartó buli dj Szecseivel. Jövőre újabb hírességek szállhatnak versenybe a címekért.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Imádkozó 2010-08-05 06:27:39
Már tele van a papucsom Ördög Nórával! Lábai között átfér a 6.20-as gyors! Kicsit magába szállhatna.Hát hogy néz ki?Kimondottan egy csúfság!Menjen már ki a TV-ből. Ki futtatja ennyire, és miért?
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei