2010. április 19.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Különleges Elvis kiállítás Budapesten - A király bringára pattan

Egy hónapig áprilisban Elvis Presley járja Budapestet, méghozzá kétkeréken. A Hajtás Pajtás futárszolgálat bringásainak hátizsákját poszter díszíti, melynek mindegyike Elvist ábrázolja valahol a fővárosban. A rock’n’roll királya a villamoson, a Lánchídnál, a Gellért-hegy alatt.

Mennyivel egyszerűbb, ha a tisztelt publikumnak nem kell elmennie egy kiállításra, hanem a képek jönnek házhoz, vagyis ebben az esetben az úthoz. Aki sűrűn szeli át Budapestet, az gyakran látja a biciklisfutárokat, ez adta az ötletet Weiler Péter grafikusnak, hogy a Hajtás Pajtás bringásai táskájukra erősítve vigyék körbe a fővárosban Elvis Presley posztereit. Ahogy a művész fogalmazott "segítségükkel egy mozgó és élő galériát hoznánk létre."

A rock’n’roll legenda születésének 75. évfordulója szolgáltat külön indokot a speciális kiállításra. A kilenc képen Elvis Budapest jellegzetes pontjain látható, például a Hősök terén, a Szabadság szobornál, a Moszkva téren, vagy igazi hungarikumként egy Trabantból kiszállva. Az Elvis Budapesten ötletet még értékesebbé teszi, hogy a zenész valójában sosem járt a magyar fővárosban, most mégis alaposan, ráadásul biciklin bejárhatja. A kiállítás honlapján lehet szavazni is, hogy melyek azok a helyek, ahová még mindenképp el kellene Elvisnek látogatnia, például a Vidám park, a Gödör klub vagy a Havanna lakótelep, és így újabb képekkel bővülne a mozgó galéria.

Az Elvis Budapesten nem csak kiállítás, hanem jótékonysági kezdeményezés is, az eredeti poszterekre április 26-tól lehet licitálni a Vaterán, a másolatokat és a belőlük készült képeslapokat meg is lehet rendelni a honlapon. A bevétel a Látó-Tér Közhasznú Alapítványé, akik ezt a tandem-program finanszírozására fordítják, melynek keretein belül látó emberek visznek biciklizni vakokat, hogy megismerhessék a sport örömét.

Érdemes nyitott szemmel járni Budapestet, hátha egy kanyarban, a busz mögül előtűnik Elvis Presley, mert mindenki tudja, hogy a király él és élni fog.

***


Weiler Péter: Elvis Budapesten
Bővebb információ: http://www.elvisinthecity.com/kepkereken.htm

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Jozsinéni 2010-04-19 21:31:22
Én nézte egy pár ilyen képet. Ötletesek, de iszonyatos primitívek sajnos.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei