2010. május 3.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Megújult a versradio.hu - Versek huszonegyedik századi köntösben

Az eddig kizárólag versek meghallgatására alkalmas versradio.hu átalakult, és április 25-től egy komplex multimédiás oldalként működik, ahol elismert művészek tolmácsolásában lehet verseket meghallgatni, megnézni a videó klipet vagy egy interjút kortárs szerzőkkel.

A versradio.hu 2006-ban, a költészet napján indult, kezdetben csak hanganyagokkal, jelenleg már több, mint hétszáz költemény szerepel az oldalon köztük József Attila, Babits, Ady, Radnóti versi vagy a külföldiek közül Shakespeare szonettjei. Az alkotásokat sokszor a legnagyobb régi és mai színészek tolmácsolják.

A multimédiás megoldásokban rejlő lehetőségeket kihasználva április 25-től a verstadio.hu új szolgáltatásokkal is bővült. Nem csak meghallgatni lehet a verseket, hanem a verstv menüpont alatt kétszáznegyvennégy videó található, melyek közt vannak zenés előadások felvételei, mozgóképes illusztrációk vagy a szavaló színész is. Szintén újdonság az interjú menüpont, ahol többek közt Faludy György, Parti Nagy Lajos, Varró Dániel beszél magáról, kultúráról, költészetről. A keresést megkönnyíti, hogy minden alkotás és videó abc sorrendben van, és lehet keresni szerző, cím és előadó alapján is.

Különlegesség, hogy freestyle kategóriában bárki feltöltheti saját versét, videós feldolgozását, animációját, esetleg külföldi alkotás magyar nyelvű átiratát.

A honlap arra is lehetősége ad, hogy az eddig még nem szereplő verseket meg lehessen rendelni, Magyar Versmondók Egyesülete és társai segítségével a repertoár folyamatosan bővül. Az oldal nyitózenéjére pályázatot írtak ki, olyan verszenéket várnak, amelyek a költészet, a vers állandóságát fogalmazzák meg.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei