2010. május 12.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sci-fi maraton, életre-halálra a Ludwig Múzeumban

A képzelet tudománya című kiállításhoz kapcsolódóan, május 15-én és 16-án kétnapos sci-fi maratont rendez a Filmvilág folyóirattal közösen a Ludwig Múzeum, amelynek keretében a műfaj klasszikusai lesznek láthatóak. A filmhétvégére a fiatalabbakat is várják, többek között Mikrobi és Mézga Aladár fantasztikus kalandjaival.

A Ludwig Múzeum első emeleti előadótermében megrendezésre kerülő kétnapos program szombaton és vasárnap is a gyermekeknek szánt blokkal indít, amelynek keretében 10 és 14 óra között Mézga Aladár, Mikrobi, Tom és Jerry, illetve Reisenbüchler Sándor filmjei várják a gyerekeket.

16 órakor kezdődnek a felnőtteknek szóló programok. Szombaton először Stanley Kubrick 1964-es zseniális filmjét, a Dr. Strangelove-ot tekinthetik meg az érdeklődők, majd ezt követi Luc Besson Élethalálharc című filmje, mely 17.45-kor kezdődik. A filmvetítések ezen a napon a műfaj egyik legnagyszerűbb alkotásával, a Stanislav Lem könyve alapján készült Tarkovszkij klasszikussal, a Solaris-szal zárulnak 19.30-kor.

Vasárnap a gyerekfilmek után James Bond nyitja a sort a Csak kétszer élsz című történettel. Ezt Truffaut 1966-os filmje, az utópisztikus 451 Fahrenheit követi, majd a gyerekek is visszatérhetnek majd a vetítésre 20 órakor, ugyanis a francia-magyar koprodukcióban készült sci-fi rajzfilm, Az idő urai zárja a kétnapos filmmaratont, amely gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt tartogat izgalmakat.

A vetítésekre A képzelet tudománya című kiállításra váltott érvényes belépőjeggyel ingyenes a belépés.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei