2010. szeptember 30.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Frédi Flinstone ötven éve subidubizik

A kőkorszaki szakik immáron ötven esztendeje szórakoztatják szeleburdi történeteikkel a tévénézőket. A Flinstone család, amelyet William Hanna és Joseph Barbera jegyez, 1960 óta ültetik le a kicsiket és nagyokat egyaránt a képernyő elé. Frédi, Béni, Vilma és Irma a magyar közönséget is azonnal meghódította.

Frédi és Béni, a két barát feleségeikkel, Vilmával és Irmával éldegélnek a kőkorszakban, ahol dinoszaurusszal porszívóznak, lábbal hajtják az autót, és kutyaként is egy kedves dínót tartanak. Történeteikkel azonnal belopták magukat a közönség szívébe, nem csak azért, mert egészen hétköznapi problémákkal találták szembe magukat, hanem mert ironikus nyelvezetükkel azonnal ki is figurázták ezeket.

Egészen 1990-ig tartotta a sorozat a leghosszabb ideig játszott rajzfilmsorozat rekordját, ekkor a Simpson család ütötte ki a nyeregből. A főcímdal, amely a B-52's zenekar szerzeménye, szintén komoly sikereket aratott, és a rajzfilm a filmvászonra is felkéredzkedett: 1994-ben Brian Levant rendezésében került a mozikba a The Flinstones című alkotás, amely még csak az első volt az egészestés verziók sorában.

A magyar tévénézőkhöz Romhányi (Rímhányó) József tolmácsolásában jutott el a sorozat, aki természetesen önmagához hűen rímbe szedte a két kőkorszaki szaki történetét, ezzel adva egy igen jelentős pluszt az eredeti sorozatnak. A magyarhangok két szereposztásban az alábbiak szerint alakultak: elsőként Frédit Csákányi László, Bénit Márkus László, Vilmát Psota Irén, Irmát pedig Váradi Hédi szinkronizálta, a második szereposztás szerint a családfőt Papp János, legjobb barátját Mikó István, feleségét Für Anikó, a másik nejet pedig Pogány Judit szólaltatta meg.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei