2011. június 5.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Belvedere Galéria árverése sikerrel zárult tegnap

Az árverezésre került műtárgyaknak a háromnegyede gazdára talált a Belvedere Galéria tegnapi aukcióján, így a galéria tulajdonosai elégedettek lehetnek az eredménnyel, a Belvedere jó eredménnyel zárta az évadot - adta hírül az MTI. Az árverésen több tétel milliós leütési ár fölé kúszott.

169 tételt árvereztek tegnap a Belvedere Galéria aukcióján, amelyeknek háromnegyede elkelt, ráadásul közülük huszonöt tétel milliós áron talált gazdára. A két legdrágábban eladott festmény Nemes Lampérth József Nagybányai boglya című olajképe, illetve Vaszary János Konyhacsendélet című alkotása. Komoly küzdelem folyt Aba-Novák Vilmos Zugligeti villa kertjében című festményének megszerzéséért, a kép kikiáltási ára 7 és fél millió forint volt, két gyűjtő pedig egészen 11 millió forintig srófolta fel az árat, végül ezen az összegen ütötték le.

Szintén milliós összegért kelt el Ország Lili, Perlrott Csaba Vilmos, Kádár Béla és Scheiber Hugó egy-egy alkotása a liciten, így tehát a Belvedere Galéria árverése kimondottan sikeresnek nevezhető, tekintve, hogy a műtárgypiac az elmúlt időszakban gyakorlatilag tetszhalott állapotba került.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei