2011. július 11.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Holnap kezdődik a per Budapest VI. kerülete és a Tűzraktér között

Holnap veszi kezdetét a bírósági eljárás, amelyet a Tűzraktér Független Kulturális Központot és Alkotóházat üzemeltető Art Sector Alapítvány ellen indított a VI. kerület önkormányzata, mivel annak ellenére, hogy erre utasítást kapott, a Tűzraktér nem költözött ki a Hegedű utca 3. szám alatt található épületből, ami egyúttal a vitás ügyek kiindulási alapját is képezi.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Terézváros Önkormányzata még áprilisban szólította fel a Tűzrakteret, hogy költözzenek ki a Budapest frekventált területén található épületből, ott ugyanis az önkormányzat saját szervezésű kulturális központot kíván kialakítani. Mivel a Tűzraktér üzemeltetői ezt nem találták jogosnak, megtagadták a felszólítás teljesítését, ezért kerül most sor a perre. Az Alkotóház egyetértett művészeivel abban, hogy nem adják ilyen könnyen az általuk létrehozott, és tartalommal megtöltött kulturális intézményt, így inkább szembenéznek a bírósági eljárással, amely holnap veszi kezdetét.

A Tűzraktér működtetői arról is beszámoltak, hogy az utóbbi hónapokban meglepően sok ellenőrzést kaptak, úgy az Adóhatóságtól, mint az ÁNTSZ-től, ami ugyan nem szegte kedvüket, de jelentősen akadályozta a kulturális programok szervezését. A Hegedű utca 3-ban mindemellett a múlt héten az áramot is kikapcsolták, ezzel próbálva ellehetetleníteni az alkotóház működését.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei