2011. július 13.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Megkezdődött a per a Tűzraktér és Terézváros között

Halasztással zárult a Tűzraktér és Terézváros közötti első tárgyalás tegnap, a felperes VI. kerület kérelmét, mely szerint ideiglenes intézkedéssel azonnal ürítsék ki a Hegedű utca 3. szám alatti épületet, a bíróság elutasította. A következő tárgyalásra szeptember 20-án kerül sor.

Sok kérdés maradt a Tűzraktér üzemeltetőiben a tegnapi tárgyalás nyomán - legalábbis az általuk kiadott közlemény ezt mutatja. Bár a bíróság elutasította Terézváros kérelmét, mely az azonnali kiürítést kérte, mégis számos visszásságot tapasztaltak az alperesek. A tárgyalás kezdetén például a bíró azt közölte a népes hallgatósággal, hogy "nem lesz olyan érdekes" az ügy, ráadásul a résztvevőknek az volt a benyomása, hogy a bíróság kifejezetten sürgeti az ügy lezárását. Mint a Tűzraktér sajtóközleményében áll: "Úgy érzékeltük, hogy szinte egy tárgyalással le akarták zárni az ügyet, miközben a Tűzraktér azt szeretné, hogy vizsgálják meg a körülményeket. Nem gondoljuk, hogy szakértők bevonása nélkül, egy tárgyalással megoldható lenne egy olyan ügy, ami több száz alkotót érint és egy nemzetközileg elismert intézmény megszüntetésére irányul."

A Tűzraktér a tárgyalás során is elmondta, amit már korábban is, hogy ahhoz, hogy elhagyják az épületet, költségeik rendezését és alkotóik helyzetének tisztázását kérik az Önkormányzattól. Ezzel párhuzamosan felmerültek a tartozások kérdései: Terézváros azzal is vádolja a Tűzraktér üzemeltetőjét, hogy rezsitartozása van, ezt azonban a működtető cég nem ismerte el. Megoldásként úgy gondolták, inkább perbe hívják Budapestet is - a Hegedű utca 3. szám alatti épület ugyanis részben a főváros tulajdonában van.

A per most végül halasztással ért véget, a következő tárgyalás szeptember 20-án délután 13 órakor lesz a 273-as teremben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a Markó u. 25. szám alatt. A Tűzraktér szeretettel várja a tárgyalásra ügyének minden támogatóját.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei