2011. július 14.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Művészetek Völgye 2011 - Három helyszín, tíz nap, kétezer program

Idén július 22. és 31. között kerül megrendezésre a nyár egyik legüdébb színfoltjának számító Művészetek Völgye; a szervezők három helyszínen, tíz napon át, összesen kétezernél is több programmal várják a látogatókat a legkülönfélébb művészeti ágak képviselőivel.

2011-ben három falu kapcsolódik be a Művészetek Völgye programsorozatba: Kapolcs mellett Vigántpetend és Taliándörögd is izgalmas programokat kínál a látogatóknak a rendezvény tíz napja alatt. Mini jazzfesztivál, versudvar, filmfesztivál, kiállítások, koncertek - csak néhány a Művészetek Völgye idei kínálatából, amelyek közül még választani is nehéz a látogatónak.

Ebben az évben először várja a kicsiket és nagyokat a Kaláka Versudvar Kapolcson, ahol "zenés-verses együtt zizegések" kínálnak remek szórakozási lehetőséget, olyan fellépőkkel, mint Lovasi András, Harcsa Veronika, Szalóki Ági, és még sokan mások. A Palya-udvarban Palya Bea énekesnő, a Művészetek Hölgye és vendégei várják az érdeklődőket, így például Esterházy Péter, Dés László, vagy az Artus, Goda Gábor Társulata. A VölgyJazz Minifesztiválon olyan előadók koncertjeit élvezhetik a látogatók, mint a Budapest Ragtime Band, a Gayer Mátyás Quartet és a Tony Lakatos Quintet, de természetesen nem hagyja ki a Művészetek Völgyét Hobo sem, aki hét nap alatt hét előadással szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

Bokréta és biciklilánc - ezt a címet viseli az a magyar néprajzi filmfesztivál, amelyet a DocuArt Dokumentumfilmes Központ és a Néprajzi Múzeum közösen szervez Vigántpetenden. A vigántpetendi Muharay Színpadon a hagyományőrző együttesek fellépésein mulathatnak a látogatók, az Alexandra Könyvudvar pedig koncerteknek és könyves rendezvényeknek, valamint a Magyar Írószövetség programjainak ad otthont.

***


Művészetek Völgye 2011
Helyszínek: Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd
Időpont: 2011. július 22-31.
Bővebb infó: www.muveszetekvolgye.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei