2011. augusztus 28.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Jacksontánc 2011 - Augusztus 29-én ismét megmozdul Budapest

Harmadik éve kerül sor Budapesten a Jacksontánc nevű, flash mob rendezvényre, amivel a 2009-ben elhunyt Michael Jackson emléke előtt tisztelegnek a résztvevők. Az idei sláger az esélyegyenlőség jegyében a Black or White, a sztárvendégek Tóth Gabi, Ganxsta Zolee és Király L. Norbi lesznek.

Springer Botond mesterfodrász és táncos, aki nagy gyakorlattal rendelkezik a Jackson stílusú mozgás terén, 2009-ben kereste fel Lázár Attilát azzal az ötlettel, hogy az azonos témájú stockholmi flash mob mintájára hazánkban is lehetne szervezni egy bulit. Az Örömtánc néven induló megmozdulás hatalmas sikert aratott, körülbelül ötszáz ember ropta egyszerre a Beat it című sláger taktusaira. A rendezvényt 2010-ben megismételték, és ekkor született meg az elképzelés, hogy hagyománnyá kellene tenni a budapesti villámcsődületet. A tervek szerint tehát minden év augusztus 29-én - Michael Jackson születésnapján - más-más dalra táncolhatnak a vállalkozó kedvű résztvevők, az esemény előtt néhány nappal meghirdetett helyszíneken. 2011-től a rendezvény hivatalos neve a Jacksontánc, a régi Örömtánc elnevezés pedig egyéb különféle stílusú és témájú megmozdulásokat jelöl majd.

Idén a Black or White-ra esett a választás, melyre a Jacksontánc honlapján található oktató videó és a Millenáris Fogadóban tartott élő próbák segítségével sajátíthatták el a koreográfiát mindazok, akik kedvet éreztek némi közös mozgáshoz Budapest utcáin. A szervezők hangsúlyozzák, hogy nem rajongói rendezvényről van szó, bárki részt vehet rajta, aki egyetért annak céljaival. A 2011-es téma, az esélyegyenlőség mellett a Jacksontánc továbbra is kiáll az egymás iránti tisztelet és az összetartás értékeiért.

Augusztus 26-án, pénteken tartották a főpróbát, amin a Jacksontánc hivatalos lemezlovasa, DJ Dominique mellett már a három idei sztárvendég - Tóth Gabi, Ganxsta Zolee, Király L. Norbi - is megjelent. A Springer Botond által vezényelt vegyes összetételű, igen lelkes csapat bemutatta, mit tanult az elmúlt szűk hónapban, és kiderült az is, hogyan vesznek majd részt a meghívott hírességek a buliban. Tóth Gabinak jutott a legkomolyabb feladat, ő fogja ugyanis bevezetni a fekete pólós csoportot a már táncoló fehér pólósok közé, miközben az eredeti előadó felvételről szóló énekét saját hangjával váltja fel. A színpadon csatlakozik hozzá a középrészt meglehetősen sajátos stílusban elhörgő Király L. Norbi, majd a rapet magára vállaló Ganxsta Zolee.

A vendégelőadók távozása után Springer Botond még jó párszor megmozgatta a jelenlévőket, sokat segített az esetleges hibák kijavításában, és praktikus tanácsokkal látta el a csapatot. A főpróbán jelentette be először az idei helyszíneket is, ahová szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki tapsával biztatni kívánja a táncosokat.

Jacksontánc 2011. augusztus 29.:

18:00 Hősök tere
18:45 Szent István tér, Bazilika előtt
19:45 Millenáris Park (utána afterparty)

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei