2012. május 22.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Közel másfélmillió eurót gyűjtöttek a sztárok Cannes-ban Haitinak

2010-ben a világ minden pontján hírt adtak a rettenetes haiti-földrengésről, amely a Richter-skála szerinti 7-es erősségű volt, Haiti fővárosától nagyjából 25 km-re. A földrengés következtében rengeteg épület elpusztult, és az ország szegénysége miatt a mentés is nehezen haladt. Idén a Cannes-i Filmfesztiválon ismét gyűjtést rendeztek Haiti megsegítésére.

Sean Penn megnyitójával vette kezdetét, és Giorgio Armani vezetésével zajlott le az a jótékonysági est néhány nappal ezelőtt Cannes-ban, amelynek célja az volt, hogy a 2010-es haiti földrengés károsultjait megsegítse. Az esten közel 1,5 millió eurónyi támogatás gyűlt össze, nem voltak tehát szűkmarkúak a sztárok, akik szép számmal érkeztek a gálára. Ott volt egyebek mellett David Schwimmer, Michelle Rodriguez, Gerard Butler, Ben Stiller és Chris Rock is, valamint a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos zsűrijének néhány tagja (Jean-Paul Gaultier, Diane Kruger, Emmanuelle Devos, Hiam Abbász és Ewan McGregor).

A jótékonysági esten olyan tárgyakra licitálhattak az egybegyűltek, mint Bono gitárja, néhány Lady Gaga- és U2 koncertjegy, néhány festmény, valamint egy találkozó II. Albert monacói herceggel. Hárman 100-100 ezer eurót szántak arra, hogy Sean Pennel három napot tölthessenek el Haitin, de akadt, akinek a Golden Globe következő díjkiosztójára szóló belépők értek vagyonokat. Mindenesetre a sztárok igen bőkezűek voltak, így a három alapítvány által szervezett jótékonysági est sikerrel zárult.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei