2012. november 7.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bezár a budapesti Kino artmozi

Az Odeon-Lloyd után újabb fővárosi filmszínház szűnik meg december 1-jén. A Kino artmozi finanszírozási gondok miatt kénytelen elbúcsúzni közönségétől - közölte az üzemeltető Szuez Film az MTI-vel. Az épület sorsáról később döntenek.

A Szuez Film közleményben tudatta a hírt, amelyben a céget érintő rendszeres működési pályázatok megszűnését nevezte meg a bezárás fő okaként. Az üzemeltetők ugyanitt reményüket fejezték ki, hogy egyszer újrakezdhetik a munkát.

A Kino 2008-ban kezdte meg működését a régi Szindbád mozi helyén, és olyan saját forgalmazású művészfilmeket vetített, amelyeket gyakran kizárólag ott lehetett megtekinteni. A látogatók széleskörű szórakoztatását szolgálták a fesztiválok és társművészeti programok is.

Júliusban még a filmszínház megmeneküléséről szóltak a hírek, ami a Magyar Nemzeti Filmalap támogatási szerződésének volt köszönhető. Ez azonban csak rövid távú megoldást jelentett, és a tulajdonosok - Mundruczó Kornél filmrendező és Petrányi Viktória producer - végül kénytelenek voltak a befejezésről dönteni. Az épület sorsáról egyelőre még nem határozott a Budapest Film Zrt.

A Kino moziban utoljára Matteo Garrone Cannes-ban díjazott Reality című filmjét mutatják be, amelyet november végéig még láthat a közönség.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei