2013. március 19.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

FIKSZ néven nyílik összművészeti közösségi tér Pécsett

Március 22-én kezdi meg működését a KuPé (Kultúra, Pécs) Egyesület új összművészeti közösségi tere, a FIKSZ, melynek elnevezése arra utal, hogy film, irodalom, képzőművészet és színjáték egyaránt teret kap majd benne. A nyitás másnapján húsvétváró családi délutánnal kedveskednek a családoknak.

A baranyai megyeszékhely egyik legelegánsabb palotájában, a Széchenyi tér 2. szám alatt várja látogatóit a FIKSZ, amely elsősorban festő-, grafikus-, fotó-, szobrászművészek számára nyújt majd bemutatkozási lehetőséget, havonta megrendezendő kiállításokon. Az új intézményben könyvekkel, képes albumokkal és folyóiratokkal felszerelt olvasósarok és gyerekkuckó is lesz, az információs falon pedig aktuális kulturális eseményekről szóló hirdetményeket helyeznek el.

A FIKSZ-ben sor kerül majd író-olvasó találkozókra, művészekkel folytatott beszélgetésekre, rendhagyó irodalmi estekre, színielőadásokra, dia- és filmvetítésekre, valamint kreatív foglalkozásokra is.

A megnyitó utáni napon, március 23-án családi alkotóműhely várja az érdeklődőket, akik apró húsvéti ajándékokat, díszeket, ajándékkísérőket készíthetnek papírból, és haza is vihetik őket. Az ingyenes program része lesz a meseolvasás és játék is.A március 22-én, délután 5 órakor sorra kerülő megnyitó programja:


Báder Judit, a KuPé Egyesület elnöke megnyitja az összművészeti teret

Kiefer Béla pécsi fotográfus kiállításának megnyitója (Köszöntőt mond Tám László fotóművész)

"A szavak hangokra várnak" - a COMBFIX zenekar irodalmi estje (közreműködik a Flaszter Műhely:Bagi Anna, Frank Fruzsina, Kiss László, Szabó Márk József)

Tombola sorsolás, értékes nyereményekkel

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei