2013. május 12.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Törülközőnap 2013 - Budapest és Debrecen is ünnepel

A nemzetközi törülközőnapot minden év május 25-én tartják azok, akiket megérintett Douglas Adams munkássága. A Galaxis útikalauz stopposoknak szerzőjére tisztelői egy egyszerű, ám annál mókásabb szertartással emlékeznek: a jeles napon mindenhová magukkal viszik törülközőjüket. Idén Budapesten és Debrecenben is érdekes programokkal emelik az ünnep fényét.

Douglas Adams brit író 2001. május 11-én bekövetkezett halála után két héttel rendezték meg az első törülközőnapot (Towel Day), amely azóta hagyománnyá vált. Adams leghíresebb műve, a Galaxis útikalauz stopposoknak ugyanis különleges jelentőséget tulajdonít a tárgynak, amelyről úgy vélekedik, hogy a "lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos". A könyv tanácsát követve ezért a "beavatottak" május 25-én egész nap a kezük ügyében tartják törülközőt, amellyel általában le is fényképezkednek.

A hazai megemlékezésnek idén a budapesti Hősök tere és a debreceni Nagytemplom előtti terület ad helyet. A fővárosi érdeklődők 17:30-kor kezdenek gyülekezni, hogy aztán vidám fotózkodással, törülköző-szépségversennyel, negyvenkettes alakzatba rendeződéssel, és vogon költeményekkel teremtsenek fergeteges hangulatot.

A szórakozást idén jótékonysággal is összekötik, a kihelyezett gyűjtőpontokon a Léthatáron Alapítvány "Isola" Éjjeli Menedékhely és a Twist Olivér Alapítvány Nappali melegedője számára lehet majd törülközőket leadni. A részletekről a szerveződő esemény Facebook oldalán található információ.

A debreceniek két alkalommal is összejöhetnek, 10:00-kor az egyetem főépületénél készül csoportkép, a Debreceni Moly Klub szervezésében pedig 18:00-kor, a Nagytemplom előtt találkoznak a "stopposok", ahol kirakják törülközőkből a negyvenkettes számot, különféle gyakorlatokat végeznek majd a hasznos eszközzel, és meglepetés is várható.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Muksóné 2013-05-13 14:12:11
Akkor most hová vigyen a törülközőmet, van egy arielhableányos amit már nem használok mer közbe felnőttem... Debrecenig csak nem megyek el vagy mégis, mint amikor halkonzervet árultam a virágfesztiválon.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei