2013. június 23.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Megvannak a 2013-as Gundel Művészeti Díj nyertesei

Megszületett a döntés a 2013-as Gundel Művészeti Díjakról - adta hírül az MTI. Az elismerést 2011 óta csak pályakezdés előtt álló alkotóknak ítélhetik oda, akiket a művészeti felsőoktatási intézmények jelölnek. A szabály alól kivétel az Életmű Díj, amelyet idén Szörényi Levente kap. Az átadás szeptember 8-án lesz.

A nyertesekről Szinetár Miklós zsűrielnök számolt be a hírügynökségnek. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói közül Kosik Anitát és Sándor Pétert érte a megtiszteltetés, a zeneakadémisták részéről Kovács Gergely zongorista, és az ének szakos Ruszó Alexandra nyert. Elismerésben részesül a néptáncos Kovács Gábor és a klasszikus balettben jeleskedő Horányi Adrienn is.

A képzőművészeknek járó kitüntetést Tőkés Rékának adják át, a plasztikai alkotók legjobbja Magyari Balázs lett. Az úgynevezett Sztár-lett kategóriában a Britain's Got Talentet megnyerő Attraction Látványszínházat díjazzák.

A 2011-ben - Láng Györgynek, a Gundel Étterem tulajdonosának kezdeményezésére - létrehozott Gundel Művészeti Díjat tíz évvel később jelentősen átalakították: az elismerést azóta az életműdíj kivételével csak pályakezdés előtt állók kaphatják, segítségül karrierjük elindulásához.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2011-08-24

Írt kommentek:

13 db

Frei Gabriella 2013-06-23 14:49:39
Köszönöm szépen az észrevételt, javítottam! Sajnos az MTI-nél is helytelenül szerepelt, de már ott is helyesbítették.

Gratulálok a díjhoz!
nem
regisztrált
Kosik Ferenc 2013-06-23 09:19:19
A helyes név: KOSIK ANITA, kérem helyesbítsék.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei