2013. július 9.MTI
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Harmadik lett a Nyírség Táncegyüttes egy törökországi fesztiválon

Harmadik helyezést ért el a Nyírség Táncegyüttes a törökországi Büyükcekmecében rendezett 14. Nemzetközi Kulturális és Művészeti Fesztiválon - közölte a nyíregyházi csoport vezetője kedden az MTI-vel. A győztes egy Fülöp-szigeteki csapat lett.

Demarcsek György elmondta: az együttes Magyarországot képviselte a fesztiválon, amelyen 16 nemzet tánccsoportjai vettek részt a múlt hétvégén. A fesztivál győztese egy Fülöp-szigeteki filippínó táncegyüttes lett, míg a második helyen egy koszovói csoport végzett.

A harmadik helyezett Nyírség Táncegyüttes tirpák, mezőszopori és felsőereki táncokat, valamint verbunkokat és csapásokat mutatott be a zsűrinek, amely az országok folklórja, zene- és táncművészete alapján értékelte a fellépő csoportok teljesítményét.

Európából a magyar táncosok mellett szerb, koszovói, montenegrói, ciprusi, szlovák, görög, ukrán, észt, bolgár, török és szlovén együttesek léptek színpadra, míg az amerikai kontinenst mexikói és brazil, Afrikát egyiptomi, Ázsiát pedig a győztes Fülöp-szigeteki együttes képviselte.

Demarcsek György tájékoztatása szerint a fesztiválon esténként több mint négyezer néző előtt léptek színpadra a táncosok az Isztambul mellett városban.

Fotó: www.nyirsegtanc.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei