2013. július 22.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Rózsa Sándor születésének 200. évfordulóját ünneplik Ópusztaszeren

Augusztus 2. és 4. között Rózsa Sándor születésének 200. évfordulóját ünnepli az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Az intézmény kiállításokkal, színpadi, zenés, bábos előadásokkal, filmvetítéssel és közönségtalálkozóval készül az eseményre.

A rendezvényről július 21-én, egy sajtótájékoztatón beszélgetett Kertész Péter, a Nemzeti Emlékhely ügyvezetője, Oszter Sándor Kossuth-, és Jászai-díjas színművész, a Rózsa Sándorról készült 1971-es tévéfilmsorozat címszereplője, Paluska Zoltán, a Legendák Földje Alapítvány vezetője, dr. Vass László hagyományőrző alezredes, Tímár András a Kondorosi Csárda első embere, Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere, valamint Ruszkay Zsolt, az ópusztaszeri Szeri Csárda vezetője.

A Dél-Alföld pandúrvilágát hagyományőrző csapatok elevenítik majd fel a különleges ünnepen. Utóbbiak faragásokat készítenek, a viseletekről és a pásztorrendről mesélnek, és bemutatják, milyen volt az élet a pusztán. A programnak aktív részesei lehetnek a látogatók is, akik részt vehetnek a "vasaló" - a pásztorok jellegzetes főző, és raktározó építménye - elkészítésében is.

A vendégeket megfelelő étel-, és italellátás, gasztropontok, és magyaros ízeket kínáló, úgynevezett "duttyánok" várják. A rendezvényt augusztus 4-én, a szőregi csata újrajátszása zárja, a Monti-parkban.

Az esemény részleteiről az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark hivatalos honlapján található információ.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei