2013. augusztus 19.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elkészült a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ

Augusztus 19-én adták át Szekszárdon az Agóra-program keretében elkészült Babits Mihály Kulturális Központot. A nyitást egyhetes programsorozattal ünneplik, amelynek részeként fellép a Szegedi Kortárs Balett, az Állami Népi Együttes és a Sziget Színház is.

Az MTI beszámolójából kiderül: a nagyvárosok kulturális színtereit fejlesztő Agóra-program keretében Szekszárdon a frissen átadott intézmény mellett megújult a Művészetek Háza, ráadásul a két épület között egy 4000 négyzetméteres parkot is létrehoztak.

A Babits Mihály Kulturális Központ - korábbi művelődési ház - hasznos alapterülete 1050 négyzetméterrel bővült, és rekonstruálták az 575 fős színháztermet, aminek következtében elhárultak a korábbi technikai akadályok egyes előadások bemutatása elől. A volt Panoráma filmszínházat egy 450 fős, többfunkciós rendezvényteremmé alakították, 3D-s filmek vetítésére alkalmas részleggel, de megőrizve a város artmoziját is.

Az 1,712 milliárd forintos európai uniós támogatással megvalósult központot megnyitó egyhetes programsorozat részeként augusztus 19-én a Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana-feldolgozását, 20-án az Állami Népi Együttes Naplegenda című táncjátékát, 21-én pedig a Sziget Színház A dzsungel könyve című musicalét láthatja a közönség.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei