2013. szeptember 18.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Negyedszer rendezik meg a PsychArt24 művészeti maratont

Szeptember 27-én újra megrendezik a Moravcsik Alapítvány és a Budapest Art Brut Galéria PsychArt24 elnevezésű, 24 órás művészeti maratonját, amelyen hivatásos és amatőr, valamint mentális fogyatékossággal vagy pszichiátriai betegséggel küzdő festők alkotnak közösen.

A 2010-ben életre hívott PsychArt24 központi témájául idén az emberi kapcsolatokat választották. A rendezvény fő célja, hogy növelje az art brut - mentális és pszichiátriai betegséggel élő - művészek önértékelését, csökkentse a diszkriminációt, és közelebb hozza az érintetteket a társadalom többi tagjához. A főszervező dr. Simon Lajos, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának egyetemi docense, a Moravcsik Alapítvány Kuratórium elnöke. Az esemény létrejöttében maguk az alkotók is segédkeznek.

A maratonra szeptember 27-én, a Semmelweis Egyetem Elméleti Oktatási Központ aulájában (IX. ker. Tűzoltó u 37-41.) a Kutatók Éjszakája részeként kerül sor, 12:00 órás kezdéssel. A programot Gaál József festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense nyitja meg. Az állványokon egyszerre hatvanan dolgozhatnak, a legjobb művekből kiállítás is nyílik majd.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei