2013. szeptember 27.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A saját tulajdonú artmozik működését támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Szeptember 26-i döntésének értelmében idén csak a saját tulajdonú artmoziknak nyújt működési támogatást a Fővárosi Önkormányzat. Ez megnehezítheti azon budapesti intézmények - Cirko-Gejzír, Tabán, Vörösmarty - boldogulását, amelyek nem tartoznak ebbe a körbe.

A döntésre a Cirko-Gejzír mozi egy MTI-hez eljuttatott közleményben reagált, melyben felhívta a figyelmet: civil státusukból adódóan azok a filmszínházak, amelyek alapítványi, illetve magántulajdonban állnak, a rezsi mellett bérleti díjat is fizetnek, ezért anyagi lehetőségeik szűkösebbek.

Az érintettek központi forrásból nem jutnak támogatáshoz, és nem jelentett számukra könnyítést az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által idén és az előző két évben kiírt pályázat sem, mivel az csupán az önkormányzati kötődésű mozik digitális technológiára történő átállását segítette. Ezzel szemben a Fővárosi Önkormányzat csütörtökön 50 millió forintot szavazott meg a saját tulajdonában álló, Budapest Film Zrt. által üzemeltetett Művész, Puskin és Toldi részére.

A Cirko-Gejzír közleményében reményét fejezte ki, hogy " az Emmi kulturális államtitkársága, a Nemzeti Kulturális Alap vagy a Magyar Nemzeti Filmalap valamilyen forrásából az artmozik összessége - a vidéki intézményeket is beleértve - rendszeres és kiszámítható működési támogatáshoz juthat, és tovább folytathatja munkáját a színvonalas európai és hazai filmek terjesztésével".

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei