2013. október 2.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Jánócsik Zsófia az Extempore festészeti fesztivál Prima Premio-díjasa

Kleinheincz Magdolna tanítványa, a 15 éves Jánócsik Zsófia nyerte meg az Isztriai-félszigeti Groznjanban megrendezett Extempore nemzetközi festészeti versenyt az ifjúsági kategóriában. A törökbálinti lány 44 induló közül lett a legjobb.

Jánócsik Zsófia alkotását a Trieszti Egyetem művészeti zsűrije választotta ki a 15-18 évesek kategóriájában. A győztes szeptember 29-én vette át a Prima Premio-díjat, amelynek odaítélésén saját bevallása szerint meglepődött, hiszen ez volt az első versenye. A Cédrus az Adriai-tengerparton című képet a pittkréta és szén kombinációjával készítette el, és 200 euró értékű festészeti eszközkészletet nyert vele az egyetemtől, ahol a legjobb műveket ki is állítják majd.

Az 1994-ben alapított Extempore festészeti fesztivál résztvevőinek induláskor be kell mutatniuk üres vásznaikat, amelyeket a zsűri pecséttel hitelesít, ezután pedig három nap áll rendelkezésükre, hogy kötetlen stílusban létrehozzanak egy Isztriai-félsziget, vagy Groznjan által ihletett művet.

A rendezvényt a horvátországi Olasz Egyesület és a városvezetés mellett a Trieszti Egyetem, a pulai Olasz Központ és több más horvát és szlovén olasz kisebbségi szervezet is támogatja.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei