779. oldal

Hajba hajolás a hajón

Hajba hajolás a hajón

Idén áprilisban bezárt a Molylepke Minibár, a betyár is a Mars felé kacsingat immár, a Holdat megunta, nem zeng többé a Cellux-szimfónia. Idén áprilisban a magyar alternatív zenei élet egyik színfoltja fejezte be pályafutását, az Amorf Ördögök letették a lantot. Vagy a pánsípot. A gitárt. Na.

2007. október 20.
 
Család. Pont?

Család. Pont?

„Hogyan verjük meg gyerekünket látszólag minden ok nélkül? Miképp bírjuk rá feleségünket, hogy feküdjék le az első jöttmenttel a szemünk láttára? Mivel alázzuk meg lányunkat műtétje előtt...?”

2007. október 20.
 
Bergman-filmek a Tabánban

Bergman-filmek a Tabánban

„A Mester behunyja szemét és lát” címmel Ingmar Bergman sorozat indult 2007 őszén, a Tabánban.

2007. október 20.
 
Szabó Magda 90 éves

Szabó Magda 90 éves

A nagyszerű írónő október 5-én töltötte be 90. életévét. Ezen hosszú életpálya alatt számos remek vers, színpadi mű, novella és regény született. A napokban, szülővárosában, Debrecenben könyvesboltot neveztek el róla.

2007. október 19.
 
A legbetegebb mese

A legbetegebb mese

Ha tehetném, létrehoznék egy díjat, melynek "A legelmebajosabb történetek a filmvásznon" nevet adnám, és melyet általam különösen nagyra tartott, ám igazán rendhagyó filmek érdemelnének ki. Alkategóriájába - a "legbetegebb mese, amit valaha láttam" - jó eséllyel pályázhatna egy dán animáció, a Terhelt Terkel.

2007. október 18.
 
Minden, ami ember - WorldPress Photo 2006

Minden, ami ember - WorldPress Photo 2006

Mily csodás lény az ember! Ki ne találkozott volna már ezzel az elcsépelt frázissal ilyen vagy olyan formában? Persze a hiúság okán mindenki egyetért vele, ám csak kevesen vannak, akik veszik a fáradtságot, és valóban vetnek egy pillantást erre a csodás lényre. Valóban ennyire egyedi lenne? Többek közt ezt a kérdést is segít megfelelni a Néprajzi Múzeumban helyet kapott vándorkiállítás a World Press Photo szervezésében.

2007. október 18.
 
Nosferatu a Zeneakadémián

Nosferatu a Zeneakadémián

Manapság, ha valaki azt mondja: vámpír, mindenki ugyanarra gondol - egy fekete köpenyes jóképű nyúlánk, rendszerint fekete hajú férfi, aki titokzatosságával, és zordságával természetesen elbűvöl mindenkit, és persze kiderül néhány perc múlva, hogy csupán a körülmények áldozata, és legbelül igenis érző szíve van. De mi van akkor, ha a vámpírok nem jóképűek? Mi van, ha kívülről is éppolyan visszataszítóak, mint amilyennek természetük predesztinálja őket, és vámpír mivoltukat nem tagadhatják meg semmilyen nő kedvéért?

2007. október 18.
 
Lökd ide...

Lökd ide...

A korsón kacér fény csillan, az aranysárga folyadék gyöngyöket képez az üvegtesten, ahogy hívogatón hullámzik a felhő-könnyű fehér hab alatt. Azután érdes kezek ragadják meg, és emelik mohón szomjas szájakhoz, hogy néhány röpke pillanat alatt eltüntessék, nyomtalanul. Ez a sör sorsa.

2007. október 16.
 
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások