2007. október 26.pg
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Budapest a gyermekbarát város.?!

Témakör: média
Kiíró: Fővárosi Közgyűlés Oktatási és Ifjúságpolitikai Bizottsága
Nevezhetnek: budapesti középiskolás fiatalok
Nevezési határidő: 2008. január 15.A pályázat célja:
Budapest is csatlakozni kíván a Gyermekbarát Városok Szövetségéhez (Childfriendly Cities). Ennek célja, hogy a főváros is részese legyen annak folyamatnak, amely során a gyermekek és a gyermekesek számára tudatosan élhetőbbé alakul Budapest. A csatlakozáshoz kapcsolódóan írja ki a Fővárosi Közgyűlés Oktatási és Ifjúságpolitikai Bizottsága médiapályázatát "Budapest a gyermekbarát város.?!" címmel.

A pályázók köre:
A pályázatban részt vehetnek a Budapest közigazgatási területén működő - fenntartóra tekintet nélkül - oktatási intézmények középiskolás (9-14. évfolyamos) diákjai.

Pályázni három kategóriában lehet:
A sajtócikk/riport
1 db. önálló készítésű sajtócikk vagy riport (5-7500 karakter, szóközzel együtt)

B. sajtófotó
Digitális vagy hagyományos, filmes technikával készült sajtófotó fekete/fehér vagy színes max. 12 db vagy 2x6 képből álló fotósorozat.
A fotók beküldése CD adathordozón min. 800x600 pixel terjedelemben JPG fájl formátumban. A pályázónak a zsűri esetleges kérésére a fotók eredeti file-t be kell tudni mutatnia.
A képeket egyidejűleg 10x15cm méretű fekete/fehér vagy színes papírképként is meg kell küldeni

C. egyéb (videó, hanganyag, grafika)
Videó vagy hanganyag (riport vagy dokumentum 5-10 perc időtartamban) CD vagy DVD adathordozón. Ebben a kategóriában iskolai alkotóközösségek is részt vehetnek.
A grafika A/4 nagyságú, bármilyen technikával készülhet.

Egy pályázó mindhárom kategóriában benyújthat pályázatot!

Mindhárom kategóriára vonatkozó kitételek:
A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a videón, fotókon, hanganyagon vagy grafikán felismerhető személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával.
A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel, videóval vagy hanganyaggal kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja.
A nyertes pályázók hozzájárulnak, hogy a díjazott pályaművek a Városháza honlapján és a Főpolgármesteri Hivatal egyéb kiadványiban, kiállításain ellenszolgáltatás nélkül megjelenjenek.

A pályázaton csak olyan pályaművek vehetnek részt, amelyek a pályázat benyújtását megelőzően más pályázaton vagy versenyen nem értek el eredményt és nem lehetnek régebbiek, mint 2007. szeptember 1., valamint nem sértik a jóizlést és a közerkölcsöt.

A pályázat bírálata:
A pályázatokat a Humán Várospolitikai Főpolgármester-helyettes által felkért szakmai zsűri bírálja el, melynek tevékenységében az újságíró, sajtófotós, médiakommunikációs szakma és a DUE képviselői vesznek részt.

A pályázat forrása és díjazása:
A pályázat forrása: Fővárosi Oktatási és ifjúsági célú bizottsági keret céltartalék. Előirányzat 1 050 000 Ft.
A nyertes pályázók kategóriánként a következő díjban részesülnek:
1. helyezett 200 000 Ft
2. helyezett 100 000 Ft
3. helyezett 50 000 Ft
A díjazottak az iskolájukon keresztül a helyezés értékhatáráig tárgyjutalomban részesülnek.

A pályázati dokumentáció részei:
- a hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap,
- csatolt pályaművek

A pályázati adatlap átvehető a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1052 Budapest, Bárczy I. u. 1-3. - nyitva tartás: H, Sz: 8-18; K, Cs: 8-16.30; P: 8-14), és ugyanitt a megadott határidőig leadható; illetve a pályázati dokumentáció letölthető a http://www.budapest.hu portálról is.

A pályázatot zárt borítékban vagy tasakban "MÉDIA PÁLYÁZAT 2007" megjelöléssel, a pályázati feltételeknek megfelelően kell megküldeni: 2008. január 15-ig.

A pályázatokat 2 példányban jelige feltüntetésével (mindkét példány teljesen felszerelve, az előírt mellékletekkel, igazolásokkal ellátva egy borítékban, vagy lezárt tasakban) személyesen a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, vagy postai úton lehet benyújtani a Budapest Fővárosi Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatal Oktatási Ügyosztálya (1052 Budapest, Városház u. 9-11.) címére. A postára adás legkésőbbi időpontja: 2008. január 15. 24.00. óra

A pályázatból kimaradt előírt tartalom hiánypótlására, a döntés határidejére is tekintettel nincs lehetőség!

Az eredményről a bizottság döntését követően (várhatóan 2008. január) 15 napon belül értesítjük a pályázókat és azt egyidejűleg közzétesszük a Városháza honlapján (http://www.budapest.hu).

További felvilágosítás: a Főpolgármesteri Hivatal Oktatási Ügyosztályán, a Bizottság titkárságán vagy a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1052 Budapest, Bárczy I. u. 1-3.).

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Ligeti 2008-09-22 22:56:28
Érdeklődöm, hol található a pályázat eredménye?
nem
regisztrált
Szeitz Ildikó 2008-03-05 19:58:26
Szeretnék érdeklődni, hol találom ennek a pályázatnak az eredményét, mert én küldtem be képet, de semmilyen hírt nem kaptam
iszeitz@gmail.com
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei