2007. november 6.pg
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Emberarcú hangszerek

Témakör: képzőművészet/rajz
Kiíró: Múzsa Kamarazene Egyesület, Magyar Állami Operaház
Nevezhetnek: 3-18 éves korig
Nevezési határidő: 2008. január 10.
Nevezési díj: nincs

Szeretnétek, ha saját rajzaitokból készített kifestő füzetetek lenne? Csak egy tucat A4-es papírra, ceruzára vagy tollra, esetleg számítógépre lesz szükségetek. Lehet számítógépen is rajzolni, de csak vonalrajzzal. Színes ceruza, zsírkréta és filctoll használata nem megengedett.
Aki ismeri a hangszereket annyira és elég nagy a képzelőereje, hogy azokat emberi tulajdonságokkal tudja felruházni, annak most indul a start. A rajzpályázatra maximum öt munkával nevezhetsz, de nyereményt egy pályázónak csak az egyik munkája nyerhet.

Kategóriák:
I. kategória: óvodáskor
II. kategória: általános iskolák alsó tagozatos tanulói
III. kategória: általános iskolák felső tagozatos tanulói
IV. kategória: középiskolás diákok

Kérjük, hogy a beküldő minden egyes rajz hátoldalán jól olvashatóan tüntesse fel:
1. annak a kategóriának a számát, amelyben indulni szándékozik
2. a mű címét, az ábrázolt hangszer nevét
3. az alkotó nevét,
4. születési adatait (hely, év, hónap, nap)
5. pontos postai címét, telefonszámát, e-mailcímét
6. az óvoda/ iskola nevét és címét
7. a felkészítő pedagógus nevét, ha van.

A pályázat benyújtásának határideje:
2008. január 10. 17.00 óra

A pályázat benyújtásának módja:
Postai úton:
Operaház Kommunikációs és Marketing Igazgatóság
Tóth László
1061 Budapest, Andrássy út 22.
A borítékra kérjük ráírni: "Rajzpályázat" és a kategória számát!

Személyesen: Hajós utca 6-8 Operaház üzemházi részének portájára, amely az Operaház művészbejáratával szemben lévő épületében található.

További információk:
Tóth László
http://www.opera.hu/gyermekprogramok,
tothlaszlo@opera.hu
Tóth László
331-2550/317 mellék
Nagy Mária
http://www.muzsa.com
nagymaria@opera.hu
06-1-352-1179 vagy 06-20-543-8427

A nyertes pályamunkákat az Operaház és a Múzsa Kamarazenei Egyesület honlapján bárki megtekintheti.

A díjkiosztásra 2008. február 9-én, 17.00 órakor az Operaház aulájában kerül sor, mely díjkiosztás egyben megnyitója is a két hétig tartó kiállításnak.
A nyeremények március 1-ig vehetőek át az Operaház Kommunikációs és Marketing Igazgatóságán. Ha rajzodra továbbiakban igényt tartanál, akkor azért a kiállítás megnyitóján meg kell jelenned, utána csak előre megbeszélt időpontban kaphatod vissza. A nyertes pályamunkákat a kiállítás lebontása után tudjuk átadni.(Tóth László 331 2550/317 mellék)

Pályázat díjazása
Az Operaház egy előadására két darab belépőjegyet nyernek a helyezettek, továbbá a nyertes alkotásokból egy rajzfüzetet állítunk össze, Hangszervarázs 5. címmel. A helyezettek 2 füzetet kapnak, mint tiszteletpéldányokat.
Emellett a nyertes gyerekeket meghívjuk Béren az Andezit fogadójában nyáron tartandó művészeti táborába, ahol az Operaház művészeivel tölthetnek el
I helyezett: 2 hetet
II. helyezet 1 hetet
III. helyezet 3 napot

A nyertesek nevei és munkái megtekinthetők lesznek az http://opera.hu/gyermekprogramok honlapon február 1-jétől, valamint írásban értesítést kapnak a képen megadott címen.

Pályázati szabályzat
A pályázat postázásával, vagy személyes átadásával a pályázó, vagy kiskorú esetén annak törvényes képviselője elfogadja a következőkben részletezett szabályzatot.
Csak eredeti ötleteket fogadunk el, meglévő művek másolata a pályázatból való kizárással jár. Továbbá nem fogad el a zsűri sérült, összehajtott műveket.
A rajz benyújtásával a pályázó hozzájárul, hogy díjazása esetén a Magyar Állami Operaház, valamint a Múzsa Kamarazenei Egyesület a zsűri által kiválasztott rajz teljes körű felhasználási és hasznosítási jogát megszerezze. A kiválasztott pályamű, mint szellemi alkotás a pályázó tulajdonában marad, de a Magyar Állami Operaház és a Múzsa Kamarazenei Egyesület megszerzi annak a vonatkozó jogszabályok szerinti teljes körű, korlátlan, valamennyi felhasználási jogra kiterjedő felhasználási és hasznosítási jogát. Ennek alapján Magyar Állami Operaház, valamint a Múzsa Kamarazenei Egyesület a rajzzal szabadon rendelkezhet, azt bármikor, időbeni és területi korlát nélkül, kül- és belföldön bármilyen kiadványban beleértve az utánnyomást is- és egyéb promóciós eszközként, bármilyen formában felhasználhatja, többszörözheti, terjesztheti, kiállíthatja. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a kiadványokban, promóciós eszközökön neve szerzőként nem kerül feltüntetésre.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei