2008. április 19.Nádor Gábor
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Henkel Art.Award 2008 - kortárs rajz pályázat

Ha azt mondjuk rajz, fotó, formatervezés, akkor sokaknak valamilyen kiállítás, művészeti tárlat jut az eszébe. És ha azt mondjuk: Henkel? Mosó-és tisztítószerek, kozmetika, ragasztóanyagok, tömítőanyagok és felületkezelésre alkalmas vegyszerek. Van azonban egy pályázat (amit immár 7. alkalommal rendez meg a németországi, düsseldorfi székhelyű Henkel), ami összeköti a művészetet ezzel a márkanévvel.

A Henkel "Central Eastern Europe Henkel Art. Award" pályázata Közép-Kelet-Európa és Közép-Ázsia 29 országát érinti. A három kategória (rajz, fotó, formatervezés) évente váltogatja egymást, így idén a kortárs rajzé a szerep. A tét 7000 Euro, és egy lehetőség, hogy a nyertes saját kiállítást tarthasson hazájában.


A pályázat beadási határideje 2008. június 9. hétfő, 17 óra.


Az elbírálás több fordulóból áll. Először hazai zsűri választja ki azokat a pályaműveket, amelyek a nemzetközi mezőnybe jutnak. E zsűri elnöke és a pályázat szakmai vezetője Somorjai Kiss Tibor, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének vezetője. 2008 szeptemberében egy neves szakemberekből álló nemzetközi zsűri kiválaszt öt művészt, akik esélyesek a Henkel Art. Award elnyerésére. Az eredményhirdetés ünnepélyes díjátadó gála keretében történik, 2008. november 17-én, Bécsben. Az eseményt követően a nagyközönség az osztrák fővárosban megrendezésre kerülő kiállításon tekintheti meg a díjra jelöltek és a nyertes pályaműveit.

A tavalyi év során hazánk került a figyelem középpontjába, ugyanis formatervezés kategóriában a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező Tanszékének hallgatója, Domán Rajmund "kotyoGo" fantázianevű hordozható kávéfőzőjével nyerte el az első díjat.

A pályázat fontos lehet mindazoknak, akik szeretnék megmutatni magukat a művészeti világban (a korábbi nyertesek számos rangos nemzetközi kiállításra kaptak meghívást).


Jelentkezési feltételek:

- Hiánytalanul kitöltött és aláírt jelentkezési lap benyújtása, magyar nyelven, két példányban. Kérjük a pályázókat, hogy a jelentkezési lap minden oldalát szignálják!
A nemzetközi megmérettetésre tovább jutó pályázó vállalja, hogy az értesítést követő 10 munkanapon belül angol vagy német nyelven is eljuttatja jelentkezési lapját a szervezőnek. (Az esetleges fordítási költségek a pályázót terhelik).

- 3 db eredeti, keretezetlen alkotás (mappában vagy műanyag hengerben).

- A rajzok maximális mérete: 120 cm x 85 cm.

- Nem nyújthatók be számítógéppel készült grafikák.

- Nem nyújthatók be sokszorosított grafikai eljárással készített alkotások (kivéve monotípia).

- Nem nyújtható be fotó.

- Kizárólag 2005 után készült alkotások adhatók be a pályázatra.

- A pályázaton csak a következő országok művészei (állampolgárai) vehetnek részt: Albánia, Azerbajdzsán, Belorusszia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Grúzia, Horvátország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldávia, Mongólia, Montenegró, Oroszország, Örményország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Üzbegisztán. (Ezen országok Magyarországon élő, vagy tartózkodó művészei Magyarországon adhatják be pályaművüket, amennyiben elfogadják a magyarországi nevezési feltételeket.)


A pályázati felhívás és a jelentkezési lap a www.henkel.hu és a www.hochegger.hu honlapról tölthető le.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
GraFitt 2008-04-21 12:31:00
en jelentkeztem,senki nem valaszolt
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei