2008. június 30.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Fotópályázat: A 21. század Fekete-Afrikája

Megmutatni Fekete-Afrika valódi arcát, felhívni a világ figyelmét az emberek életkörülményeire: ez a célja annak a pályázatnak, melyet az AfroAid Magyarország Egyesület hirdetett amatőr és profi kategóriában.

A pályázaton bárki részt vehet saját fotóival, aki szeretné bemutatni a kontinens lakóit, életüket, Afrika művészetét, természeti értékeit vagy a Magyarországon élő afrikai származású embereket. Az egyesület célja, hogy világossá tegye: a XXI. század Fekete-Afrikájában óriási ellentmondások feszülnek; ezt szeretnék érzékeltetni, miközben a kontinens sokszínűsége is hangsúlyt kap. Szeretnék továbbá bemutatni tevékenységeiket, és az ezekben való részvételi lehetőségeket.

Az AfroAid Magyarország közhasznú egyesület különböző afrikai országokban önsegítő programokat indít helyi önkéntesekkel együttműködve. Tevékenysége humanista és nem humanitárius; elsősorban nem anyagi támogatást nyújt, hanem olyan szervezési és közösségfejlesztő tapasztalatokat ad át, amelyekkel az adott település lakosai maguk hozzák meg a változásokat közösségükben és személyes életükben.

A pályázatra regisztrálni a www.afroaid.hu/fotopalyazat.html című honlapon lehet, a leadási határidő 2008. augusztus 22.

A pályázatokat az alábbi témákban várják:
1. Afrikai portrék (emberábrázolás)
2. Természet (tájképek, állatok, növények)
3. Társadalomábrázolás (dokumentarista fotográfia; egyedi kép vagy sorozat)

A pályázat fővédnöke Kepes András író, és Entz Boldizsár, a Ghánai Köztársaság tiszteletbeli főkonzulja. A fődíj az UltraSmart Media Kft. multimédiás internetes portálja 2 éves webhostinggal 850.000 Forint értékben.

A pályázaton csak olyan fotók vehetnek részt, amelyek a pályázat benyújtásának időpontját megelőzően más fotóversenyen nem értek el eredményt, valamint 2004. január 1-je után készültek.

***


Leadási határidő: 2008. augusztus 22.
Bővebb információ a www.afroaid.hu/fotopalyazat.html oldalon található, továbbá felvilágosítást ad Szeicz Anita a 0630/331-1818-as telefonszámon, vagy a szeicz.anita@humanista.hu és fotopalyazat@afroaid.hu e-mail címeken.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei