2008. július 30.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tanulnak a szüleim?! - diákfilm pályázat

2008. október 10-17. között rendezik meg a Művelődés Hetét, a Tanulás Ünnepét. Ez alkalomból a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, a Magyar Népfőiskolai Társaság, a Magyar Pedagógiai Társaság és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat pályázatot hirdet rövidfilm készítésére azon gyermekek, vagy fiatalok részére, akiknek szülei tanulnak, és ezért a család életében változások történtek.

A pályázat kiírói arra kíváncsiak, hogyan rögzíthetők azok a helyzetek, pillanatok, amelyek a fent említett családon belüli változásokat mutatják be. Központi kérdés, hogyan viszonyul a család többi tagja a tanuló szülőhöz, vállalnak-e többletfeladatot a háztartásban, hogy megkönnyítsék a munkáját. Aki valaha volt diák, azzal is tisztában van, hogy a vizsgadrukk nem egy aprócska nehézség, hanem komoly lelki igénybevétel, vajon hogyan csapódik le ez a családban? Együtt ünneplik-e a sikeres vizsgát, és együtt szomorkodnak-e, ha netán nem sikerült?

Az is elképzelhető ebben a helyzetben, hogy fordul a kocka, és a gyerek segíti a szülőt, tanácsot ad a tanulási technikákkal kapcsolatosan. Hogyan valósul ez meg a gyakorlatban? Minderre kíváncsiak a kiírók. A filmek szabad technikával készülhetnek, vetítési formájuk: DVD vagy VHS, időtartamukat tekintve 3 és 10 perc között lehetnek. A sikeres pályázatokat díjazzák és nyilvánosan bemutatják.

***


Pályázhatnak: gyermekek, fiatalok

A pályázatok beérkezési határideje: 2008. szeptember 10.

Cím: Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, 1011 Budapest, Corvin tér 8.
A borítékra írják rá: Tanulnak a szüleim!?
E-mail: tothe@mmi.hu

Bővebb infó: http://www.mmi.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei