2012. június 24.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

JAKkendő-díj - Pályázat fiatal prózaíróknak

Pályakezdő prózisták számára alapít szépirodalmi díjat a József Attila Irodalmi Kör Egyesület (JAK). A Mr. Sale Öltönyüzlet támogatásával létrehozott elismerés a JAKkendő nevet kapta. A győztes pályamunka szerzője pénzjutalomban részesül, műve pedig megjelenhet az 1982 óta létező JAK-füzetek sorozatában.

Az ötletgazdák azért döntöttek JAK-füzetek könyvsorozatának jubileumi évében a JAKkendő-díj létrehozása mellett, hogy segítsék a kötettel még nem rendelkező, negyven év alatti prózaírók karrierjét, ismertté válását.

A pályázati anyag lehet novelláskötet, kisregény, regény, vagy egyéb szépirodalmi prózai munka. A beérkezett alkotásokat egy ötfős, a JAK által felkért szakmai zsűri bírálja el, melyben részt vesz Garaczi László József Attila-díjas író, Mikola Gyöngyi irodalomkritikus, esszéista, Szvoren Edina Bródy-díjas író valamint a JAK-füzetek mindenkori sorozatszerkesztői. A pályázat leadási határideje: 2012. szeptember 9. A részletes feltételekről a JAK hivatalos oldalán található információ.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei