2013. január 17.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Idegen a városomban - Visegrádi Négyek Irodalmi Verseny

A Kłodzko 2016 Kulturális Intézet a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával novellapályázatot hirdet Idegen a városomban címmel. A Narraton V4 Tournee elnevezésű projekt első állomásaként a pályázaton a visegrádi térség négy országának konkrét városáról szóló legjobb elbeszélést keresik.

Budapest, Kłodzko, Brno, Bratislava - a városok, amelyek központi szerepet kaphatnak az elbeszélésekben. A versenyben bárki részt vehet nemre, korra, nemzetre, politikai beállítottságra és hitre való tekintet nélkül, erre vonatkozóan semmilyen megkötés nincsen. A beküldendő novellának legfeljebb három oldal terjedelműnek kell lennie (1800 leütés/oldal), és *.doc, *.docx, *.rtf, *.odt vagy *.txt formátumban kell lennie. Az elbeszélések beküldési határideje: 2013. március 15., az elkészült munkákat a narratonv4@gmail.com címre várják. A novellák elbírálása során a zsűri arra lesz elsősorban kíváncsi, hogy a versenyzők hogyan közelítik meg a Budapest - egyedülálló város/hely témáját, melyben összeolvadnak a hagyományos, helyi elemek az újakkal, ismeretlenekkel és idegenekkel. Természetesen kizárólag egyedi, saját alkotásokat várnak, fordítással nem lehet jelentkezni a versenyre.

A két legjobbnak ítélt novella szerzője egyfelől meghívást kap a 2013. májusában Budapesten megrendezendő irodalmi találkozóra, másfelől 800 zloty honoráriummal is gazdagabb lesz. A pályázat magyarországi partnere a Magvető Kiadó.

Részletes információk a pályázatról: www.narratontournee.eu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei