2013. február 24.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Előhívás - Utóirat: egy különleges novellapályázat

Különleges novellapályázatot hirdet a TotáLiber Könyvkiadó: hat régi, szuggesztív hangulatú fotóhoz várnak írásokat; arra kíváncsiak, hogy vajon egy megállított pillanat mit üzen az utókornak. A hat fotóhoz novellákat várnak, amelyek felfedik, mi történhetett a lefotografált pillanat előtt vagy után.

Izgalmas pályázatra invitál minden tizennyolc esztendősnél idősebb alkotó kedvű személyt a TotáLiber Könyvkiadó. A Fortepan online privátfotó-gyűjteményből (fortepan.hu) kiválasztottak hat képet, amelyekhez novellákat várnak. A fotók az idő folyamából kiragadott, megfagyasztott és konzervált pillanatként mesélnek egy történetet - hogy kinek miről mesélnek, éppen arra kíváncsiak a pályázat kiírói. A fotókat a www.totaliber.hu oldalon lehet megnézni, egy pályázó legfeljebb három novellával indulhat. A novellák beküldési határideje 2013. április 30., a pályázatokat szakmai zsűri bírálja majd el, melynek tagjai Sándor György, Kossuth- és Jászai Mari-díjas író, előadóművész, Horváth Bence, a Kortárs Kiadó vezetője, valamint Antall István, a Magyar Rádió irodalmi szerkesztője.

A novellákat a szerkesztoseg@totaliber.hu címre várják MS Word .doc formátumban, a következő fájlnévvel: "szerzo neve_novella cime". A novella szövege alatt elkülönülve szerepeljen a novella szerzője, címe és a választott fotó sorszáma. Az e-mail tárgymezőjében tüntessétek föl: TotáLiber novellapályázat. A terjedelmet 15000 karakterben maximálták, a pályázókkal szemben mindössze annyi az elvárás, hogy tizennyolc esztendőnél idősebbek legyenek. Az első helyezett 30.000 Ft, a második 20.000 Ft, a harmadik 10.000 Ft pénzjutalomban részesül, a negyedik és ötödik helyezett könyvcsomagot kap. Emellett a TotáLiber Könyvkiadó az Ünnepi Könyvhétre válogatáskötetet jelentet meg a legjobb pályaművekből. A nevezési díj novellánként 2500 Ft.

Bővebb infó: www.totaliber.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei