2007. október 20.V.B.
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Család. Pont?

"Hogyan verjük meg gyerekünket látszólag minden ok nélkül? Miképp bírjuk rá feleségünket, hogy feküdjék le az első jöttmenttel a szemünk láttára? Mivel alázzuk meg lányunkat műtétje előtt...?"

A MU színház egyike azon helyeknek Budapesten, ahol a kortárs művészet teret kap a kibontakozásra. Többek között itt lép fel a Pont Műhely társulat, mely több darabbal is képviselteti magát az októberi programban.
A társulat, ahol helyet kapnak mind professzionális, mind amatőr színészek, 1992-ben alakult. Előadásaikat számos formációban mutatják be.

Október 19-én kerül színpadra a Család című darabjuk, mely az Emberi Trilógia részét képezi az Őszinte, de igaz illetve az Önkényeztetés című művek mellett.
Már a nyitójelenet erősen szatirikus élű - a szülők szépen, higgadtan elmagyarázzák gyereküknek, miért akarnak tőle megválni. Egyszerűen kiteszik az utcára, mert nem felel meg az elvárásaiknak: nem úgy beszél, nem úgy jár és nem úgy tehetséges, ahogy azt ők elképzelték.
A darabon végigvonul a szülők és a fiatal házaspár egymás melletti elbeszélése: a fiatalok szeretnének valamit kérni, de egyszerűen nem jutnak szóhoz. A lány végül hisztériás rohamot kap, és végre kimondja az összes sérelmét: rázúdítja apjára a vádakat, de az apa persze továbbra sem akarja komolyan venni...

A mű tanulsága szerint a család olyan kulturális intézmény, mely rosszul működik ugyan, ám a menekvés belőle nem lehetséges. A Pont Műhely célja, hogy színdarabjaikban az egyébként tabu témának számító, családban előforduló problémákat felsorakoztassák.

A MU színház műsorában szerepel az Emberi Trilógia másik két része is, melyek hasonló pszichológiai alapossággal igyekeznek megvilágítani az emberi természet illetve társas kapcsolatokhoz kötődő jelenségeket.

*


Időpont: 2007. október 19. 20 óra
Helyszín: MU Színház, Budapest, Körösy József utca 17.
Író: Bíró László
Szerkesztő - rendező: Keszég László
Játsszák: Vicei Zsolt, Keszég László, Márkos Albert, Enyedi Éva, Baranyi Szilvia, Pereszlényi Erika, Thuróczy Szabolcs
Jegyár: 1500 Ft, diákoknak 1000 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei