2007. november 12.V.B.
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tangó három éjen át I. - Külvárosi tangó

"A tangóban nem lehet hibázni, nem úgy, mint az életben. Egyszerű. Ettől lesz a tangó olyan csodás. Ha hibázik, vagy belegabalyodik, csak folytassa..."
Így dicsőíti az argentin eredetű táncot Al Pacino az Egy asszony illata című filmben. A latin temperamentum testet és lelket pezsdítő ereje egymás után három éjen át ragadhat magával minket Budapesten is. Engedjünk a csábításnak!

Első alkalommal december 14-én lépnek parkettre az Argentin Tangó Táncszínház tagjai, hogy a Canarro zenekar segédletével elvarázsoljanak minket.
A 2004-ben alakult társulattal eddig három nagyobb produkció keretein belül találkozhattunk; A Dona Lucrezia házában, mely egy bordély életének egy részletét feldolgozó mű, s ahol a táncos betéteket szöveg nélküli mozgásjátékok kötik össze; az Évszakok Buenos Airesben, melyben kizárólag a tangó kelléktárához nyúltak a készítők; és a Lélekhúrok, mely verses-prózás elemekkel kiegészített tangó és flamenco mozdulatokból építkező színpadi mű.

A táncszínház elnöke és egyik koreográfusa Budai László - aki egyébként szintén fellép december 14-én a társulattal - olyan művek táncrendjéhez adta a nevét, mint például Eszenyi Enikő "Combok csókja" illetve "Ping swing" című előadásai, vagy a Pesti Színházban bemutatott "Mosónők" című darab, illetve a táncszínház előadásai közül önálló koreográfusi munkáját dícséri az Évszakok Buenos Airesben.

Bár az utcákon lassan a tél veszi át az uralmat, az ilyen alkalmak, mint például a december 14-ei tangó est, segítenek abban, hogy átvészeljük a zord telet, hisz tombolhat akármilyen erős szél, jöhet akármilyen hóvihar, ha lelkünkben ott lüktet Latin Amerika forró ritmusa, nem ér el hozzánk a hideg.

*

Helyszín: Budapest, Belvárosi Színház, VII. Károly krt. 3/A.
Időpont: 2007.december 14. , 20.00
Fellépnek: Budai László, Glotz Mária és az Argentin Tangó Táncszínház tagjai
Zene: Canarro zenekar


Kapcsolódó cikkeink:
Tangó három éjen át II. - Déli éjszakák
Tangó három éjen át III. - Karácsonyi tangó bál

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-01-17

Írt kommentek:

12 db

sankaszka 2008-01-17 03:10:33
IMADOM a TANGOT.Ugy erzem az orok szerelem es szenvedely legedesebb es legelegansabban erotikus tanca.A TANGO az hallhatatlan..volt,van es lesz...amig a szerelem el..es amig a FOLDon szuletnek emberek,mindig lesz szerelem,igy mindig lesz TANGO.Tisztelettel,S.ERDELYBOL.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei