2007. november 26.Pohner Anikó
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Édes szívem, ribanc vagy - avagy a gyönyör misztériuma

"Te érj (térj) hozzám
mert nem volt egy sem
nem borított, nem időzött bennem,
nem térdelt, nem itta nedvem"
- A szüzesség versei -
(18 ÉVEN FELÜLIEKNEK)

Gyimesi Ágnes, művésznevén Ágens húsba markolóan őszinte szavaiból az érzékiség kategóriájából már kilépő, mégsem vulgáris, a szexuális magatartásformák egészét a NŐ szemszögéből felvonultató "Kúrós versek" (2007) című kötetének anyagából született a Bárka Színház és a GK Impersonators [not just dance company] közös produkciója, az "Édes szívem, ribanc vagy" című darab.

Ágens, a rendkívül sokoldalú kortárs alkotó: operaénekes - vagy ahogy ő nevezi magát: "operapunk", színész, rendező, zeneszerző és költő a GK Impersonators táncos-koreográfusával, Gergye Krisztiánnal és Tasnádi József képzőművésszel már számtalan formabontó színházi előadást hozott létre, elég csak említenünk a "B.SCH."-t, ahol színész és zeneszerző, "Barbara L."-t, melyben zeneszerző és énekes vagy a "Posztmodern opera"- Purcell piknolepsziát, ahol zeneszerző és énekes mivoltát tárta a közönség elé.

A Philipp György zenéjével kísért, műfajokat ezúttal is egybemosó (zene, ének, mozgásszínház, színi előadás, vers), egymást erősítő - a színlap szerint: tárlat - performansz a "Kúrós versek"-ből kialakított párbeszédekre épül, azokat nyomatékosítja a testi, fizikai jelenlét, mely a második felvonásban teljes átveszi a hatalmat a szavak fölött. Gergye Krisztián szavaival: "Egyre inkább kifogy a szó, elfogy a dráma szövete, dadog a mondat. A megfogalmazhatóság gyökeréig próbálunk visszamenni, ahol már nincs verbális kényszer, ahol cselekedni kell, mozdulni, tenni. Ahol a szó visszakapja eredeti értelmét, és szimbólummá válik. Ahol elérjük a beteljesültség pillanatnyi orgazmusát, a megszólalás előtti állapotot. És ez a pont, ahonnan újra teremtődhet a vágy."

"Érzem, egy állatot akarsz,
ösztönt, vadságot, megvallást, kívánalmat, szenvedélyt, szagot.
Hát itt van, szagolj te is, ne érj hozzám.
Vágyakozz."
*

Az előadások helyszíne és időpontjai

Bárka Színház, Budapest, Üllői út 82.

November
23-án 19.00 óra
24-én 15.00 óra
28-án 19.00 óra

December
7-én 19.00 óra
11-én 19.00 óra

Jegyár: 2.000.-Ft


Kapcsolódó cikkünk:
Elmerülés Ágens erotikus gondolataiban - Édes szívem, ribanc vagy

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei