2007. november 30.V.B.
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Semmi pánik - De tényleg!

Mindig nehéz ügy, ha az embert bedobják a mélyvízbe. Erre a tettre persze ki is lenne a legalkalmasabb, mint egy diplomata apa, s ki más is lehetne az elszenvedője (s egyben a humor forrása), mint egy kétbalkezes diplomata fiú?

Axel Magee nem átlagos fiatalember - bár ebben az esetben ez nem szükségképpen pozitív jelző. Hiszen példának okáért valószínűleg nem sok jót szülne, ha minden konzulátuson dolgozna olyan valaki, aki - hozzá hasonlóan - békeszerződésekbe csomagolja az uzsonnáját. No, de még a legreménytelenebbeknek is jár még egy - vagy éppen egy legutolsó - esély, melyet hősünk meg is kap, amikor apja megbízza, hogy két hétig igazgassa egy nagykövetség ügyeit. Mindössze annyit kellene tennie a szokásos adminisztráción túl, hogy lebonyolít egy vacsorát egy olajmágnás tiszteletére. A sors keze azonban orvul lecsap hősünkre egy menekülő család képében, akiket fegyveres üldözőik kémkedéssel vádolnak…

Woody Allen komédiáját az angol humor ismert rajongója, Galla Miklós fordította magyarra. Mind az eredeti szerző, mind a mű tolmácsolójának kiléte igényes szórakoztatást sejtet.
A "Semmi pánik" - Magyar Attilával, Borbás Gabival és Simon Kornéllal a főbb szerepekben - a Vidám Színpad műsorát színesíti, egy másik Woody Allen alkotással együtt (New York-i komédiák). Mindkettőt Puskás Tamás rendezte, aki egyben a színház igazgatója is.

Hogy kinek ajánlható? Természetesen mindenkinek. Hiszen ki ne ragadna meg egy lehetőséget, hogy derű költözzön lelkébe, és kisimítsa a hétköznapok szülte ráncokat? A könnyed szórakozás mindig elkél - akár fiatal, akár koros az ember.

*

Cím: Semmi pánik
Műfaj: komédia két felvonásban
Író: Woody Allen
Fordító: Galla Miklós
Rendező: Puskás Tamás
Helyszín: Vidám Színpad, Budapest
Előadási időpontok:
december 1. (szombat) 19:00
december 8. (szombat) 19:00
december 14. (péntek) 19:00
december 26. (szerda) 16:00, 19:00

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei