2007. december 24.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ahogy tesszük - Alföldi a Bárkában

Alföldi Róbert rendezésében kerül a Bárka deszkáira Spiró György és Másik János zenés darabja, az Ahogy tesszük. 1989-es első bemutatója után a darab nem került túl gyakran elő, most azonban - talán aktualitása révén - újra feldolgozzák, és ismét a közönség elé tárják.

A mű egyszerű, ámbár nagyon is valós problémával állít szembe minket: többek között a válás, a magány és a szabadság fogalmak köré épül fel a történet.

A középpontban Hős (Seress Zoltán) és Nej (Mezei Kinga) áll, éppen elválásuk kellős közepébe csöppenünk. Igen ám, de talán nem is olyan egyértelmű, hogy ki mit akar, hiszen, ahogy a darab mondja: "gondold meg, honnét menekülsz - ha többé senki sem vár". Az alapkonfliktus: jobb egyedül, magányban élni, vagy ragaszkodjon az ember ahhoz, hogy társas lény? Ha osztozni kell, ki viszi a hátán a közös múltat? Vagy gyakorlatiasabban: kié lesz a lakás, kinél marad a gyerek?
A téma már megint, még mindig aktuális - talán ezért látott benne fantáziát a rendező.

Idén még háromszor (december 28-án, 29-én és 30-án) kerül színpadra az Ahogy tesszük, ráadásul az utolsó előadás után Alföldi Róbert, Spiró György és Másik János várja a nézőket egy kis beszélgetésre, pezsgőzésre, illetve az Ararat-díj kiosztójára, mely kitüntetést a közönség által legjobbnak választott Bárkás színésznő és színész kap meg.

*

Ahogy tesszük
Író: Spiró György
Zeneszerző: Másik János
Helyszín: Budapest, Bárka Színház, Vívóterem
Időpontok: 2007. december 28-30.,
2008. január 7., 9. 19 óra
Főszereplők:
Hős - Seress Zoltán
Nej - Mezei Kinga
Anyós - Spolarics Andrea
Haver - Kardos Róbert
Barát - Ilyés Róbert
Nő - Varga Anikó
Cunci - Tompos Kátya
Rendezte: Alföldi Róbert

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei