2008. január 2.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Roman Polanski és a Vámpírok bálja - Vérbő musical

Hegyes szemfogak villannak, fekete köpenyek suhannak a színpadon: a vérszívók visszatérnek, hogy ismét meghódítsák a nézőket. A Magyar Színházban - a korábbi sikerek után - újra terítékre került a Vámpírok bálja.

"Hó, vámpír, vér, hó" - hangoztatta újra és újra a kulcsszavakat Roman Polanski 1967-ben, amikor a "Vámpírok bálja" című filmjét forgatta. Még az sem gátolhatta a megvalósításban, hogy a forgatás helyszínéül válaszott osztrák kastélynál éppen elolvadt a hó, mire a stáb odaért - felépítettek hát díszletként, körös-körül műhóval…
A nagysikerű mozit aztán az író-rendező 20 évvel később, Andrew Braunsberg producer ötlete alapján dolgozta át színpadra. E musical méltán szerzett hírnevet magának a nyáron, hiszen a nemzetközi alkotógárda mindent elkövetett annak érdekében, hogy a lehető legszínvonalasabb módon teremtsék újra a már-már klasszikusnak számító történetet.
A szerelemmel és borzongással alaposan átszőtt történet hol másutt játszódhatna, mint Erdélyben, a vámpírok hazájában, méghozzá a XIX. században. Abronsius professzor és vámpírvadász megérkezik ifjú asszisztensével egy kicsiny fogadóba, s innen indul az összes bonyodalom: Alfréd (a filmjében maga Polanski alakította ezt a szerepet), az asszisztens beleszeret a fogadós lányába, Sarah-ba, aki viszonozza is érzéseit, azonban mindeközben a rejtelmes vámpírvilág is vonzza, hívja magához. Mikor meghívót kap a vámpírok báljára, akkor kezdődik csak az igazi felfordulás - a lendületes és látványos musical még azokat is magával ragadja, akik inkább fokhagymapártiak, és nem kedvelik különösebben az öröklétben veszteglő vérszívókat.
A darab bejárta már szinte az egész világot, mindenhol zajos sikert aratva, így nem csoda, hogy a nyári bemutató után a Magyar Színház úgy döntött, újra elhozza nekünk az éjszakai szárnyasokat. Nevetésre, borzongásra, egyszóval remek szórakozásra készülhet, aki ellátogat a Vámpírok báljára.

(Képek: vampirokbalja.hu)

*

Vezetőrendező: Roman Polanski
Rendező: Cornelius Baltus
Zeneszerző: Jim Steinman
Szövegkönyv és dalok: Michael Kunze
Koreográfus: Dennis Callahan
Díszlet és jelmez: Kentaur
Magyar szöveg: Miklós Tibor
Bemutatók: 2007. december 31. és 2008. január 13. között
Jegyárak: 3900 Ft - 9900 Ft
A főbb szerepekben hármas szereposztással
(bővebbet az előadás honlapján: www.vampirokbalja.hu)

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
tina 2009-03-13 18:20:35
imadom a vampirok baljat :D
nem
regisztrált
SANKASZKA 2008-01-03 01:24:09
Nagyon szeretnem ,megnezni mielobb ezt az erdekes,nagysikeru,de ugy erzem megikisan csodas hatborzongato musicallt...ALL THE BEST 4 MUSICAL TEAM.HAPPY NEW YEAR/BOLDOG UJ EVET,ERDELYBOL./NOVELIST.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei