2008. január 6.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Jövőre, veled, ugyanitt 2. - a viszony folytatódik

1978-ban ismerhette meg a magyar közönség Dorist és George-ot, a kiegyensúlyozott feleséget és a kötelességtudó férjet, akik az összes fent emlegetett tulajdonságukat elfeledték, mikor egy vidéki fogadóban egymásra találtak. Különös szövetségük, mely szerint minden évben ugyanakkor, ugyanott találkoznak, és előre megfontolt házasságtörést követnek el, húsz év alatt töretlenül fennállt. De lehetséges, hogy ennyi idő alatt tényleg semmi sem változott?

Bernard Slade darabját itthon annak idején Schütz Ila és Sztankay István főszereplésével állította színpadra Szirtes Tamás rendező, s már akkor jelentős sikereket értek el a vígjátékkal: a Jövőre, veled, ugyanitt keserédes története több, mint ötszáz előadást élt meg. A darab egy különleges szerelmi viszonyt tárt a nézők elé, mellyel bár nem feltétlenül volt könnyű azonosulni, a történetben rejlő báj és humor szerethetővé tette mindenki számára.

Most, harminc évvel az első bemutató után megérkezett a Madách Színházba a második rész - a Jövőre, veled, ugyanitt 2., szintén Szirtes Tamás rendezésében, a korábbi történet szálát felvéve ugyanazt a párt mutatja be nekünk - csakhogy az idő felettük is eljárt. Dorist és George-ot ezúttal Hernádi Judit és Gálvölgyi János, a jól összeszokott páros varázsolja a színpadra. A történet ott folytatódik, ahol abbamaradt: kiderül, hogyan élték meg az elmúlt éveket, hogyan működik furcsa viszonyuk ennyi idő után...
A nem kevésbe humoros vagy éppen megrendítő pillanatokban bővelkedő második rész folyamatosan műsoron van a Madách Színházban, 2008 januárjában négy alkalommal tekinthetik meg az érdeklődők.

(A művet egyébként a szerző átdolgozta forgatókönyvvé, melyből "Same Time, Next Year" "Jövőre, veled, ugyanitt" címmel Robert Mulligan rendezésében nagysikerű film is készült, ugyancsak 1978-ban, Ellen Burstyn és Alan Alda főszereplésével. A mozit négy Oscar-ra jelölték, a Doris-t alakító Burstyn pedig el is nyerte a legjobb női főszereplő Golden Globe díját.)

*

Cím: Jövőre, veled, ugyanitt 2.
Írta: Bernard Slade
Fordította: Debreczeni Júlia
Rendező: Szirtes Tamás
Szereplők: Hernádi Judit, Gálvölgyi János
Bemutató: 2007. november 30.
Januári előadások: 2008. január 8., 9., 23., 24.
Jegyárak: 700-3900 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
tundi 2012-04-03 08:41:24
pontosan melyk városban játszódik?

Csatlakozott:

2008-01-17

Írt kommentek:

12 db

sankaszka 2008-01-17 03:01:45
Nagyon varom,GALVOLGYI JANOS & HERNADI JUDIT muveszek mindig sziporkazo jatekat.Nagyon szeretnem megnezni mielobb ezt a csodas szindarabot,az elso reszt lattam,az ERDELYI NAGYVARADI SZINHAZ csodas tarsulat eloadasaban,igaz tinikent,de szeretem BERNARD SLADE humorat,stilusat.TISZTELETTEL,S.ERDELYBO L.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei