2008. május 10.Kristóf Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Májusi előadások a Budaörsi Játékszínben

A Budaörs óvárosában immár tíz éve működő Játékszín májusban is a szórakoztató, könnyed bohózatokra és vígjátékokra helyezi a hangsúlyt. A Budapesttől néhány kilométerre elhelyezkedő település kulturális vérkeringésének központja neves színészeket és rendezőket vonultat fel a szerelmesek hónapjában.

A gyerekek is ellátogathatnak Lázár Ervin: A Hétfejű Tündér című előadására (május 7, 18), hiszen Konrád Antal rendezésében visszatérnek gyerekkorunk nagy kedvencei: Mikkamakka, Ló Szerafin és Dömdödöm.

A vígjátékok mellett találhatunk igazi ínyencségeket is. Christopher Hampton színműve, a Hollywoodi Mesék (Május 3.) elsősorban felnőtteknek íródott, és a szellemi élet kiválóságairól szól, akik emigrációban élnek, és a film fővárosában találkoznak. A történet érdekessége, hogy míg ők intrikálnak, politizálnak, élvezik a testi örömöket, és kibeszélnek mindent és mindenkit, addig a tengeren túl, Európában javában zajlik a Második Világháború. Thomas Mann szerepében Trokán Pétert láthatjuk, Johnny Weissmüller-t Somogyi Péter kelti életre, míg Nelly Mann-t Nyertes Zsuzsa formálja meg.

A Straub Dezső rendezte A szerelmes nagykövet május 4-én és 22-én lesz látható. A könnyed, két részben előadott bohózat az USA angliai nagykövetének egy igen eseménydús hétvégéjét meséli el. Straub Dezső mellett - aki a nagykövetet játssza - Böröndi Tamás, Gregor Bernadett, Farkasházi Réka is szerepelnek a darabban.

A már futó előadások mellett egy premier is köszönti a tavaszt, Éles Béla 1971-es dokumentumjátéka, a Kukabúvárok éled újra. A darab meghallgatáson kiválasztott hivatásos és amatőr színészek közreműködésével jön létre. A történet röviden arról szól, hogy tatabányai fiatalok egy lakótelepen kukázó gyerekekkel találkoznak, akiket "kukabúvároknak" neveznek. Az előadás kísérletet tesz arra, hogy felderítse, a hetvenes évek szegénysége, mint fogalom, ma milyen horderővel bírhat. Az előadást május 16-án, 17-én, és 18-án lehet megtekinteni.

Május 22-én Mary Chase vígjátéka, a Barátom Harvey! 50. előadását ünnepli. A Koltai Róbert és Bánsági Ildikó főszereplésével fémjelzett komédia érdekessége, hogy Örkény István forditotta le.

Görgey Gábor bohózatára, a Huzatos Házra május 11-én lehet jegyet váltani, és az 1938-tól 1990-ig tartó időutazást maga az író rendezte szinpadra.

Érdemes egy-egy előadást megtekinteni, hiszen Budaörsön a lakossággal együtt nőtt a színház, és a különféle kulturális programok iránti érdeklődés. A Játékszín persze nemcsak a helyi lakosokat várja estéről-estére, hanem bárkit, aki hajlandó egy kicsit többet utazni egy remek estéért.

További előadások:
A szókimondó asszonyság (május 7.)
Az atléta halála (május 9.)
Oscar (május 14.)
Portrékák (május 20.)
Társasjáték New Yorkban (május 21.)
Macskalépcső (május 27.)
Párizs-Budapest-Párizs (május 28.)

*


Helyszín: Budaörsi Játékszín
Cím: 2040 Budaörs Szabadság út 26.
Bővebb infó: www.budaorsijatekszin.hu
Jegyárak: 800-1900 Ft (előadásonként változó)

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei