2008. június 1.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szentjakabi nyári esték - színházi programsorozat Kaposváron

Augusztus végéig kínál nagyszerű szórakozási lehetőséget Kaposváron a Szentjakabi Nyári Esték című programsorozat, mely a megújuló színházi kultúrát igyekszik a nagyközönség elé varázsolni. A kaposszentjakabi bencés apátság romkertjében műsorra kerülő produkciók a különböző irányzatok kedvelőit mind megszólítják.

Elsőként, június 11-én az alternatív színházi társulatok mutatkoznak be, köztük a Déryné Vándorszíntársulat, a Füred Rock Szín Kör, a Teátristák, valamint több középiskolás csoport előadása tekinthető meg. Másnap ez a műsor ismétlődik, így aki netán lemaradt, bepótolhatja az élményt.

Június 24-én Szentivánéji vigasságokat tartanak a romoknál, melyen közreműködik a Simply English Együttes is, majd július 10-én a Jelenetek egy házasságból című darab kerül terítékre Détár Enikő és Rékasi Károly tolmácsolásában. Az Ingmar Bergman rendezte film színpadi adaptációjának köszönhetően bepillantást nyerhetünk egy házasság felbomlásának izgalmakkal teli történetébe.

A Kék Művészügynökség és a Művészetek Völgye július 17-én egy közös, dokumentumokra épülő produkcióval lép színre. Az Én egy szemüveges kisfiú vagyok című produkció a "mi leszek, ha nagy leszek?" örök kérdést boncolgatja - a darab gyerekek által írt szövegeket használ, ezáltal tart tükröt a nézők elé.

Robert Harling Acélmangóliák című filmjének színpadi változatát július 24-én nézhetik meg az érdeklődők, majd másnap nemzetközi néptánc gálát láthat a közönség.

Falussy Lilla Félédes című vígjátékát és Gyöngyösi Tamás Csodálatos Mandarin című táncjátékát július 31-én, Pintér Béla Paraszt opera című darabját pedig augusztus 7-én mutatják be.

A Szentjakabi nyári esték programsorozata augusztus 14-én zárul az "Emisszió" című táncszínházi előadással, melyet a Déryné Vándorszíntársulat és a Somogy Táncegyüttes közös előadásában láthatnak a nézők.

*


Helyszín: Kaposvár, Szentjakabi Bencés Apátság Romkert (7400 Kaposvár, Várdomb 1.)
Időpont: 2008. június 11. - augusztus 14.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei