2008. június 10.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Krétakörmenet - búcsúznak a Krétakör előadásai

Különleges "Körszakzáró Fesztivál" keretében idézi fel az elmúlt időszakának nagy sikerű előadásait az átalakulóban lévő, jelenlegi formájában megszűnő Krétakör. Az alternatív színházi társulat a júniusi Krétakörmenet során utoljára adja elő a Schilling Árpád nevével fémjelzett színházi produkciókat, s mindeközben a nézőkre számos meglepetés is vár.

Csóka Tímea, a társulat sajtóreferense elmondta, a programsorozat első előadása a 2007 novemberében bemutatott PestiEsti lesz, melyet jelenlegi formájában utoljára játszanak a Trafóban. A keddtől három estén át látható darab az eddigi produkció inverzét nyújtja, így a PestiEsti nyáriasított változata az épületen kívülről is megtekinthető.
"Az utcán zajló jeleneteket élőben, a Trafó mellől, míg a színpadi eseményeket az épület falára vetítve követhetjük nyomon, kiderül, igaz-e, hogy élőben készül a Taxi-szappanopera, valamint azok is élvezhetik az előadást, akik nem szeretnek színházba járni, és azok is, akik a darab közben söröznének" - fogalmaz a társulat sajtóközleménye.

A keddi előadás után fellép az I.O.N. zenekar, az előadásban szereplő hangszerruha készítője, Temesvári Balázs együttese, és VJ-ként a PestiEsti videós csapata. Szerdán a darab zeneszerzője, Bozsóki Imre bécsi együttese, a Danublus zenekar játszik 23 órától.

Június 14-én és 15-én a társulat alapítója, Schilling Árpád rendezéseiből kibontakozó Hamlet-motívum alakulását követhetik végig a Merlin Színházba látogatók, egy nap akár négy előadást is megtekintve. Délelőtt 11 órától a Leonce és Léna, délután 3-tól a Siráj, este 8-tól a Hamlet3, majd 22 órától a hamlet.ws utolsó előadásait láthatja a közönség, míg június 16-án este csak a Sirájt játssza a Krétakör társulata. (A Hamlet3 című produkcióval a világhírű bécsi Burgtheater vendégszerepel Budapesten. Schilling Árpád negyedik éve nagy sikerrel játszott külföldi rendezését az osztrák társulat eredeti, német nyelven adja elő, magyar feliratozással.)
Az előadások kísérőprogramjaként a Merlin Színház kávézójában Lukács Zsoltnak a hamlet.ws és a Siráj külföldi vendégjátékain készített fényképeiből nyílik kiállítás.

Térey János Nibelung-lakópark című darabját június 18-án, 19-én és 20-án játssza utoljára a Krétakör. A Mundruczó Kornél által rendezett előadás helyszíne a tavaly bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet lesz.

A Millenáris Parkban búcsúzik a Krétakör FEKETEország című produkciója június 25., 26. és 27. este 8 órakor. A Hazámhazám folytatásaként keletkezett darab, "a rendszerváltozás utáni Magyarország történetének sajátos, krétakörös olvasata, bemutatója után közel négy évvel, a világ 23 városában tett vendégjáték után még egyszer visszatér a Millenáris Teátrum falai közé".

A június 26-i és 27-i előadások előtt ingyenes filmvetítést is tartanak: délután 4 és 6 óra között a Határon túl és a Hazámhazám című filmeket valamint a FEKETEország DVD-változatának extráit láthatja majd a közönség.

A programsorozat június 28-án zárul a Millenáris Teátrumban a Krétakörmenet záróbulival. A délután 5-kor kezdődő rendezvényen fellép a Krétakör Színésztánczenekar és számos meglepetés vendég.

A Krétakörmenet előadásaira korlátozott számban még kaphatók jegyek, a záróbulira pedig ingyenes a belépés.

*


Bővebb infó: www.kretakor.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei