2008. június 14.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Véget ért a POSZT - Mundruczó Kornél ismét tarolt

Mundruczó Kornél és Bíró Yvette: Frankenstein terv című darabja lett a legjobb előadás a VIII. Pécsi Színházi Találkozón (POSZT). A Bárka Színház előadása több díjat is nyert, melyeket egy gálaest keretében a Pécsi Nemzeti Színházban adtak át szombaton.

A legjobb női főszereplő díját Monori Lili nyerte el, szintén a korábban említett Mudruczó-darabban nyújtott alakításáért, és a Frankenstein-terv kapta a közönségdíjat is.

A budapesti József Attila Színház Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása című előadásához két elismerés fűződik, Zsótér Sándor lett a legjobb rendező, Ladányi Andrea pedig a legjobb női alakításért járó díjat kapta.

A Kamara Savaria - Szombathelyi Színházbarátok Egyesületének Dömötör Tamás: CzukorShow című produkciójában játszó Vasvári Emese érdemelte ki a legjobb női epizódszereplőnek, Anger Zsolt a legjobb férfi alakításért járó kitüntetést.

A Pintér Béla és Társulata által bemutatott A démon gyermekei című darabbal nyerte el a legjobb férfi főszereplő díját a Társulat feje, a legjobb férfi epizódszereplő pedig Pálffy Tibor lett, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Witold Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő című előadásban mutatott játékáért.

A legjobb harminc év alatti színésznőnek járó elismerést a székelyudvarhelyi Nézőpont Színház Dennis Kelly: Love & Money című darabjában fellépett Bartsch Kata, a legjobb harminc év alatti színész díját pedig a Garaczi László: Plazma című művét színre vitt budapesti KoMa társulatának tagjai megosztva kapták.

Bagossy Levente vehette át a legjobb díszletért járó díjat, a budapesti Radnóti Színház Térey János: Asztalizene című előadásának díszletéért. Legjobb jelmez díjat a zsűri nem adott ki, helyette különdíjban részesült a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Urbán András: Urbi et Orbi című produkciójában szereplő Béres Márta, Erdélyi Andrea, Mikes Imre Elek és Mészáros Árpád.

A bírálók a legjobb együttes munkáért különdíjjal jutalmazták a POSZT-ra a Vinnai András-Bodó Viktor: Fotel című darabjával érkezett nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatát.

A szombaton véget ért fesztivál versenyprogramjában 16 produkció szerepelt, melyeket Kukorelly Endre író választott ki 141 hazai és határon túli előadás közül. A színházi előadások mellett 40 helyszínen 260 rendezvényre, úgynevezett off-programra, vagyis koncertekre, kiállításokra és egyebek mellett közönségtalálkozókra várták az érdeklődőket.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a tíznapos fesztivál mintegy 50 ezer látogatót vonz, ebből több mint 8 és félezren láthatják a versenyprogram előadásait, de a szervezők pontos idei adatokkal csak később szolgálnak.

*


Bővebb infó: www.poszt.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
puma 2008-06-15 13:54:48
Nem tetszett . Ez van.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei