2008. június 26.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Equus - Star Trek kontra Harry Potter a Broadway-n

2008. szeptember 25-én lesz a Broadway-n az újkori díszbemutatója annak a színdarabnak, amelyben a Star Trek: Voyager sorozat Kathryn Janeway kapitányát alakító Kate Mulgrew és a Harry Potter filmek címszereplője, Daniel Radcliffe játszik majd együtt.

Az Equus című produkciót 1974 és 1977 között nagy sikerrel játszották New York-ban három éven keresztül, azóta azonban nem adták elő a Broadway-n, egészen mostanáig. Egészen megbotránkoztató kerettörténet adja ki a darabot, mélyen túlhaladva a normalitás határain. 1977-ben három Oscar-díj jelölést kapott filmet is forgattak belőle, Richard Burton főszereplésével.
Alan Strang (Daniel Radcliffe) egy 17 éves angliai fiatalember, aki megvakít hat lovat, ezért vád alá helyezik. Egy neves pszichiáter, Martin Dysart kezd el foglalkozni a vele, próbál közelebb férkőzni hozzá, hogy megértse és megfejtse azt a sötét erőt, ami körülveszi a komplexusokkal és szexuális frusztrációkkal küzdő fiút. A doktort alakító Richard Griffiths szintén ismerős lehet a Harry Potter filmek rajongóinak, ő volt a varázslótanonc bácsikája, Vernon Dursley.

Nem lesz szokatlan Kate Mulgrew részére, hogy felelősségteljes feladatkört betöltő nőt keltsen életre. Hat éven és 171 epizódon át száguldozott űrhajójával a televíziók képernyőjén, mint a Star Trek: Voyager sorozat kapitánya. Nem lehetett könnyebb dolga a mindig kócos Columbo hadnagy feleségeként sem. A ’70-es évek végén forgatott "Mrs. Columbo" című sorozatban ugyanis ő volt a világ egyik legzseniálisabb nyomozójának neje, és derített fel mindenféle rejtélyes bűnügyet, de amíg az eredetiben a feleség, úgy ebben a ház ura nem kapott szerepet. Az Equus-ban Mulgrew egy empatikus ügyészségi alkalmazottat játszik, aki szeretné kideríteni, hogy mi történik valójában a lovakat megvakító fiatallal.

A furcsa, krimi-dráma egyveleget alkotó darabban Daniel Radcliffe nem először játszik majd, már Londonban is szerepelt az Equus-ban. Szeptember 25-től minden érdeklődő megtekintheti majd a New York-i Broadhurst Színházban, ahol hétfő kivételével minden nap lesz előadás.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei