2008. július 15.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Whoopi Goldberg visszatér a Broadway deszkáira a Xanadu társulatával

Új névvel, Hollywood fekete állócsillagával, Whoopi Goldberggel gyarapodott a Xanadu című musical csapata New York-ban. A színésznő hat héten keresztül kápráztatja majd el tehetségével a nézőket a Helen Hayes színház porondján játszva.

2008. július 29-től - szeptember 7-ig lesz a társulat tagja, amikor az egyik főszereplő - Kira (Kleio) - testvérét alakítja majd Caliope (Kalliopé) személyében, illetve másik szerepkörében Aphrodité, a szépség és szerelem istennőjének bőrébe bújik.


A darabnak igazi amerikai rágógumi története van, ez azonban cseppet sem von le az értékéből, ha olyan bájos és kiváló énekhangú színésznő játszik benne, mint Goldberg.
Az egyik görög múzsa, Kira nevű lányként lejön az Olimposz-hegyről, hogy segítsen egy kaliforniai fiatalembernek álmai beteljesítésében és létrehozhassa a Xanadu-t, az igazi nyolcvanas évekbeli görkoris diszkót.

Lassan három évtizeddel ezelőtt, 1980-ban mutatták be a Xanadu filmes változatát, amelyben Olivia Newton-John volt Kira és Gene Kelly a titokzatos idős úr, Danny. A mostani szereposztásban Kerry Butler lesz majd Kira, Tony Roberts Danny és Cheyenne Jackson Sonny, a fiatal művész. Utóbbi a két évvel ezelőtt bemutatott United 93 című, a 2001. szeptember 11-i terrortámadást feldolgozó nagyfilmből lehet ismerős.
Christopher Ashley rendező nevéhez fűződik - többek között - a Cry-Baby és a The Rocky Horror Show bemutatása is.

Whoopi Goldberg saját bevallása szerint sokszor viccelt azzal, hogy ismét színpadon szeretne játszani, most végre komolyan vették kijelentéseit és nincs mese, bizonyítania kell.


Broadway csillogásra kihegyezett mércéjével nézve a jegyára teljesen átlagosnak mondhatók, a legolcsóbbat hatezer, míg a legdrágábbat harminchatezer forintnyi dollárért értékesítik.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei