2008. szeptember 28.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Egymillió ingyen színházjegy a fiataloknak - Anglia a kultúra útján

Andy Burnham brit kulturális államtitkár egy új, nagyszabású projekt terveit jelentette be kedden megtartott angliai sajtótájékoztatóján. 2,5 millió angol font (755 millió forint) értékben színházjegyekhez fogják juttatni a 26 éven aluli brit fiatalokat, ezáltal megnövelve az előadások iránti érdeklődést.

A fiatal államtitkár elképzeléseinek alapjait szolgálja az a tény, miszerint a 26 éven aluliak kevésbé fogékonyak színházi programot választani maguknak kikapcsolódás gyanánt. Ezen kíván változtatni egy különös barterral, amely az angol kormány és az angliai színházak között jöhetne létre valamikor a közeljövőben. Burnham kiemelte, az ingyenes jegyekre azok a londoni és vidéki színházak pályázhatnának, amelyek vállalni tudják, hogy két éven keresztül minden héten legalább egy este olyan előadást tartanak, amihez biztosítják a fiatalok jegyét. Ezzel nemcsak az eddig kevésbé potenciális nézőnek számító korosztályt segítik ingyenes műsorral, hanem a színházak is nagyobb reklámhoz jutnak, nem utolsósorban a színészek is szívesebben játszanak teltház előtt.

Ed Vaizey konzervatív szakpolitikus örvendetesnek, ugyanakkor átgondolatlannak ítélte Burnham terveit. Érdekes kérdéseket feszegetve világított rá az elképzelés hiányosságaira, többek között a támogatás számolási pontatlanságára. A 2,5 millió angol fontot egymillió jeggyel elosztva olyan alacsony összeg jön ki, amelyből aligha lehetséges a drága szolgáltatásairól is híres Angliában színházjegyhez jutni.

Az elgondolás nem az egyetlen nagyszabású projekt, amelyet a fiatalok érdekében hajtanak vagy hajtanának végre mostanában a brit szigeten. A Street Genius azért jött létre, hogy a London környéki kamaszok ne céltalanul bóklásszanak az utcákon, hanem rendezvényeken mutassák be tehetségüket. Szintén Andy Burnham nevéhez fűződik a futball-utánpótlás erősítési terve is. Nemrég arra mutatott rá az államtitkár, hogy az egyre több külföldi tulajdonba kerülő angol sportklub a csillagos égbe emeli a belépők árát, és ez elősegíti az utánpótlás hanyatlását.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei