2008. október 27.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Főnix Színházi Műhely: Az angyalok nem sírnak - 1956 emlékére

Miden színház-szerető, és történelem iránt érdeklődő embernek bátran ajánlható a figyelmébe Kiss József: Az angyalok nem sírnak című darabja, mely 1956 emlékére született, s most, aktualitásának tetőpontján a - gyulai, szarvasi, és békési után - a budapesti közönség is megnézheti, az RS9 Színházban, október 28-án.

Ezt az előadást - aktualitása miatt - meglehetősen ritkán, minden évben csak néhány alkalommal játsszák. Az aktualitás pedig nem más, mint nemzeti ünnepünk, Október 23-a. Az előadás kiemelkedő sikert aratott a múlt hét folyamán Gyula, Szarvas és Békés városok közönsége előtt, s holnap, október 28-án a fővárosi nézők is megtekinthetik, az idén utoljára.

A rendező így nyilatkozott a darabról: "A 2006-os októberi bemutató létrejöttének oka egyszerű volt: politikai vitáktól megtépázott, közhelyekkel agyonpuffogtatott, történelmileg időben hozzánk legközelebb álló, mégis kiüresedni látszó nemzeti ünnepünk új megvilágításba helyezése. Szerettem volna megmutatni a Forradalom "emberi arcát", a ma is aktuális személyes érintettségeket, amelyek annyi fiatal és kevésbé fiatal embert juttattak el 1956-ban addig a gondolatig, hogy személyes felelősségemnél időnként fontosabb a közösség, a nemzet iránti felelősségem."

A darab, Kiss József drámája kiválóan alkalmasnak bizonyult erre, s hogy az előadás is elérte célját, intim közelségbe hozta 1956 ma már történelemnek számító pillanatait, azt bizonyítják azok a nézői visszajelzések, melyek sorozatosan kísérik, s felsőfokban minősítik az előadást.

***


Kiss József: Az angyalok nem sírnak
Helyszín: RS9 Színház (Budapest VII. Rumbach Sebestyén u. 9.)
Időpont: 2008. október 28-án 19 órakor.
Jegyár: 1.500 Ft
Játsszák: Bicskei Kiss László, Boldizsár Tünde, Hartai Laura, Makray Gábor, Farkas Zoltán, Timon Benjámin, Zsitva József, Bodor Géza
Díszlet, jelmez: Neudold Júlia
Rendezte: Bicskei Kiss László

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei